Tendințele cererii de aur T1 2020 (30 aprilie 2020)

1145 0

Cererea de aur a înregistrat până la 1.083,8 tone (t) în primul trimestru, susținută de investiții

Pandemia globală COVID-19 a alimentat cererea de aur pentru investiții în refugiu sigur, compensând o slăbiciune accentuată în sectoarele pieței orientate către consumatori.

Cererea totală din primul trimestru a crescut marginal până la 1.083,8 t (+ 1% an). Focarul de coronavirus, care a măturat globul în primul trimestru, a fost cel mai mare factor care a influențat cererea de aur. Pe măsură ce amploarea pandemiei – și impactul economic potențial al acesteia – au început să apară, investitorii au căutat active de refugiu în siguranță. ETF-urile cu aur (ETF-uri de aur) au atras intrări uriașe (+ 298 t), ceea ce a împins deținerea globală a acestor produse la un nou record maxim de 3.185 t. Investițiile totale în bare și monede au scăzut la 241,6t (-6% anii), deoarece o scădere de 19% a cererii de bare (până la 150,4 t) a depășit o scădere bruscă a cererii de monede de aur, în creștere cu 36% până la 76,9 t, din cauza unui refugiu sigur cumpărarea de către investitorii de retail occidentali. Cererea de bijuterii, în mod surprinzător, a fost afectată în special de efectele focarei; cererea trimestrială a scăzut cu 39% anii până la un nivel record pentru seria noastră de 325.8t. Cererea de tehnologie a scăzut, de asemenea, la un nou nivel scăzut pentru seriile noastre de date de 73,4t (-8% an) Băncile centrale au continuat să cumpere aur în cantități semnificative, deși cu o rată mai mică decât în ​​primul trimestru al anului 2019: achizițiile nete s-au ridicat la 145t (-8% an). De asemenea, virusul a provocat perturbări la furnizarea de aur: producția de mină a scăzut la un nivel minim de cinci ani de 795,8 t (-3% yoy).

Coronavirus a aprins fluxuri de ETF cu siguranță, dar a subminat cererea consumatorilor

Intrările din primul trimestru au înregistrat o creștere de șapte ori mai mare, pe fondul incertitudinii globale și al volatilității pieței.

Cererea a scăzut la valori minime, conduse de o scădere de 65% în China – cel mai mare consumator de bijuterii și prima piață care a cedat la focar.

Ritmul de cumpărare a încetinit, în conformitate cu așteptările noastre, iar vânzările au rămas rare.

Repere: ETF-urile aurului au înregistrat cele mai mari intrări trimestriale timp de patru ani, pe fondul incertitudinii globale și al volatilității pieței financiare. Exploatațiile acestor produse au atins un nivel record de 3.185 t până la sfârșitul primului trimestru.

Aceste intrări de investiții au contribuit la împingerea prețului aurului în dolari americani la un nivel maxim de opt ani. În consecință, cererea globală de aur în termeni de valoare a atins 55 miliarde de dolari SUA – cea mai mare începând cu trimestrul II 2013. Prețul a atins, de asemenea, valori maxime record în rupiile indiene și lira turcească, printre altele.

Cererea pandemică de bijuterii zdrobită, pe măsură ce guvernele de pe glob au impus măsuri de blocare. Cererea a scăzut la cele mai scăzute record, determinată de o scădere de 65% a Chinei – cel mai mare consumator de bijuterii și prima piață care a cedat la focar.

Băncile centrale au continuat să acumuleze aur, deși ne așteptăm ca achizițiile nete să încetinească brusc. Pe fondul volatilității și al incertitudinii crescute, rezervele globale de aur au crescut cu 145 t în primul trimestru. Însă Rusia a anunțat că își va suspenda programul de cumpărare pe termen lung din aprilie, ceea ce indică o încetinire accentuată a achiziției nete globale.

Oferta Q1 totală a scăzut cu 4%, deoarece blocările coronavirusului au afectat producția de mină și reciclarea aurului. Operațiunile au fost oprite la multe proiecte în încercarea de a stopa răspândirea virusului. Și reciclarea terenului se oprește aproape la sfârșitul trimestrului, deoarece consumatorii erau limitați la casele lor.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *