PNL, Cristian Buican: Investiția în infrastructură continuă!

49 0

Încă de la preluarea guvernării, liberalii au pus accentul pe investirea în domeniul infrastructurii pentru că la ora actuală reprezintă șansa României de a se dezvolta. Ziua de  27 octombrie a venit cu vești  importante de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării Și Administrației pentru cei din teritoriu. Ministerul  a virat suma de 396.010.339,72 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 538 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Deputatul Cristian Buican susține că nici de data aceasta județul Vâlcea nu a fost uitat. Unitățile administrativ teritoriale din Vâlcea au primit suma de 8.521.558,61 de lei pentru un total de 15 obiective, însumând 12 localități, plus Consiliul Județean. Banii alocați vizează obiectivele pentru modernizarea drumurilor de interes local (Alunu, Ștefănești, Vaideeni), asfaltarea drumurilor comunale și sătești (Boișoara, Muereasca), dar și drumul județean 658 care pornește din Gura Văii  și ajunge până în Muereasca la  Mănăstirea Frăsinei. Au fost alocate fonduri pentru infrastructura educațională (Râmnicu Vâlcea, Horezu, Tetoiu), tocmai pentru a crea condiții excelente pentru preșcolari și școlari. Au fost avute în vedere obiectivele de extindere a rețelelor de canalizare din Galicea, Popești și Stoenești.

PNL-ul, odată ce și-a asumat responsabilitatea actului de guvernare, a decis să investească masiv în infrastructură pentru că România are nevoie de dezvoltare. Așa putem garanta cetățenilor români un trai mai bun, servicii mai bune. Vreau să amintesc faptul că în primele opt luni din 2020, PNL-ul a atras 2,6 miliarde de euro, bani europeni, iar până la finalul lunii octombrie vor fi absorbite, în total, 3,2 miliarde de euro. De asemenea, la nivel național, în martie 2020, guvernul Orban a deschis șantierul autostrăzii Sibiu – Pitești, unde  25% din lucrările la primul tronson sunt deja executate. În septembrie a.c. guvernul PNL a obținut de la Comisia Europeană 875,5 milioane euro, fonduri nerambursabile, reprezentând fonduri pentru finanțarea  celor  53 de km dintre cei 122 de kilometri ai autostrăzii ce va traversa Carpații. Pentru Vâlcea, personal, voi continua să militez la conectarea municipiului Râmnicu Vâlcea, printr-un drum expres cu autostrada Sibiu-Pitești. Vâlcenii au dreptul la dezvoltare care, implicit, generează creșteri de salarii” a declarat deputatul Cristian Buican.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *