Noi investiții din fonduri europene, pentru dotarea Spitalului din Mihăești!

216 0
Am semnat luni, 23 octombrie, în prezența domnului Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, un contract pentru sănătatea vâlcenilor, un proiect ce cuprinde noi investiții în dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești.
Proiectul, aprobat la finanțare prin PNRR, are o valoare de 4.261.620,33 lei (cca 850.000 euro), bani care vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente medicale și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.
Este vorba despre dotarea laboratorului de microbiologie cu: analizoare automate și semiautomate, sistem de neutralizare deșeuri infecțioase, echipament automat de diagnostic molecular detecție și diferențiere infecții nosocomiale, purificator de aer pe bază de plasmă, microscop trinocular de laborator și altele.
Acest moment important pentru noi vine iată, la numai câteva zile de la semnarea contractului pentru construirea unei noi clădiri de spital, cu două blocuri operatorii, la SJU Vâlcea, și cu dotări similare contractului pe care l-am semnat acum, pentru Spitalul din Mihăești.
Sunt bucuros că reușim să atragem din nou fonduri pentru îmbunătățirea serviciilor medicale în spitalele vâlcene.
Îi mulțumesc domnului ministru Adrian Câciu fiindcă a răspuns invitației de a fi prezent ieri, la Vâlcea, dar și pentru susținerea pe care o acordă proiectelor noastre pentru dezvoltarea județului.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *