Proiecte inspiraționale și tineri remarcabili. Asociația “Zâmbete Colorate” și Ștefan-Alexandru Stancu, premianți la Gala Tineretului 2023

316 0

Sub sloganul „Generația viitorului”, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a organizat, în data de 18 noiembrie 2023, în aula Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Gala Tineretului din România, un eveniment găzduit anual de orașul desemnat ”Capitala Tineretului din România”, ce reunește actori sociali, ai vieții culturale, economice, educaționale și din domeniul sănătății.

Aflată la cea de-a VIII-a ediție, Gala Tineretului reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente prin care este recunoscută contribuția adusă de tineri la dezvoltarea comunităților din care fac parte, manifestată prin proiecte și inițiative în diferite domenii de interes pentru generația lor.

Alături de tinerii cu merite deosebite în artă, sport sau antreprenoriat, au fost premiate proiecte ale unor structuri asociative de și pentru tineret sau ale unor grupuri informale de tineri, desfășurate în perioada octombrie 2022  – octombrie 2023.

Evenimentul a adus în prim-plan și oameni inspiraționali, cu accent pe potențialul și contribuția semnificativă a tinerilor la construirea unui viitor mai bun pentru comunitățile locale.

Asociația „Zambete Colorate” a câștigat locul I la Secțiunea „Educație non-formală”, cu proiectul Centru de Tineret Ocnele Mari.

Centrul de Tineret Ocnele Mari este un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Vâlcea (finanțare nerambursabilă) și implementat de Asociația „Zâmbete Colorate”. Este primul centru de tineret din județul Vâlcea, în urbanul mic.

Antoanela Enăcache, președinta Asociației „Zâmbete Colorate”:

„Mulțumesc pentru implicare echipei de voluntari și părinților acestora care au contribuit la dezvoltarea și implementarea acestei idei! Mulțumesc Consiliul Judeţean Vâlcea pentru susținerea financiară și administrației locale Ocnele Mari, care a înțeles necesitatea creării acestui Centru de Tineret și care ne-a sprijinit cu obținerea spațiului pentru desfășurare. Unul dintre obiective a fost  creșterea nivelului de implicare a tinerilor prin dezvoltarea competențelor civice, de participare la viața comunității, leadership, comunicare și muncă în echipă. Munca noastră este acum răsplătită, atât prin premiul câștigat cât și prin rezultatele în comunitate.”

Tânărul Ştefan-Alexandru Stancu a câștigat locul I la Secțiunea „Mentorat”:

„Cea mai importantă este recunoștința. Fără ei nu aș fi fost ceea ce sunt astăzi, așa că mulțumesc oamenilor mei dragi și organizațiilor prin care am trecut! Începeam în 2015 aventura în voluntariat cu un citat, care îmi este inspirație: «Cine vrea să devină mai mare între voi, să fie slujitorul vostru» (Isus). Cred că asta este un mentor, acela la care te uiți cu admirație, al cărui sfat contează pentru tine. Dar care oricât de important ar fi și oricât de impozant ar putea deveni, rămâne, tot timpul, un prieten apropiat, un confident, un om care știi ca ar da totul pentru tine și nu ar cere ceva in schimb. Eu asta încerc să fiu. Iar dacă cineva chiar vede asta în mine, sunt deosebit de onorat.”

 

Mihaela Iliescu

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *