Cel mai lung drum din județ va fi modernizat de Consiliul Județean Vâlcea!

213 0

Am semnat astăzi, alături de directorul general al ADR S-V Oltenia, Alexandru Stănescu, contractul de finanțare pentru modernizarea celui mai lung drum din județul Vâlcea.

Este vorba despre drumul județean 676, care porneşte din Cerna-Vaideeni, și ajunge la Irimești, în Bălcești, traversând opt localități din județul Vâlcea, respectiv: Vaideeni, Slătioara, Stroești, Copăceni, Lăpușata, Roșiile, Tetoiu și Bălcești.

Circa 71,6 milioane euro se vor investi pentru modernizarea celor 74 km, cât măsoară DJ 676, precum și pentru reabilitarea unui sector de 2,6 km din DJ 676 B, care face legătura cu DN 65 C, pe teritoriul comunei Lădești.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, Consiliul Județean Vâlcea a obținut finanțare prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, fiind proiectul care a primit cei mai mulți bani prin acest program.

Principalele lucrări ce vor fi executate sunt complexe și cuprind: asfaltarea a 76,663 km de drum, modernizarea a 19 poduri, construirea a 175 de podețe tubulare, amenajarea a 3.770 accesuri la proprietăți, a 36 stații de autobuz, precum și rigole carosabile, trotuare și ziduri de sprijin etc.

Comparativ cu alte proiecte, de această dată, vom putea demara lucrările imediat după atribuirea contractului,în urma procedurii de licitație, întrucât proiectul tehnic este deja realizat, iar autorizația de construire este emisă.

Sperăm să avem parte de un constructor serios și implicat, care la sfârșitul celor 4 ani de implementare a proiectului, să ne pună la dispoziție o lucrare trainică și de calitate.

Le mulțumesc pentru prezență reprezentanților ADR S-V Oltenia și primarilor celor 9 localități beneficiare, partenerii noștri în acest proiect. Mă bazez pe sprijinul lor pentru a duce la bun sfârșit acest proiect atât de important pentru noi toți.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *