Echipamente medicale de ultimă generație pentru bebelușii vâlceni

202 0

Continuăm dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

Secția de Neonatologie a Maternității din Râmnicu Vâlcea va fi dotată cu un kit pentru screening și prevenție, care va permite o evaluare mai rapidă și mai precisă a stării de sănătate a bebelușilor.

Kitul este compus dintr-un mixer de aer-oxigen, două monitoare semne vitale, un ventilator de transport cu Fi02 reglabil 21-100% și un incubator de transport.

Aceste echipamente medicale, ultraperformante, vor dota sala de nașteri și sala de operații cezariene și îi vor ajuta pe medicii vâlceni să le ofere nou-născuților servicii medicale de mai bună calitate și să prevină eventualele complicații.

Proiectul a fost acceptat la finanțare prin PNRR de către Ministerul Sănătății și are o valoare de 222.039 lei fără TVA (aproximativ 45.000 de euro).

Deși în luna ianuarie vom semna contractul de finanțare prin fonduri europene pentru modernizarea în integralitate a clădirii maternității, nu am stat degeaba. Am continuat cu efectuarea lucrărilor de consolidare și reabilitare a secțiilor, dar și cu dotarea acestora. Cei mai mici dintre vâlceni, merită o primire așa cum se cuvine pe lume.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *