Uniunea Artiștilor Plastici din România recomandă noi evenimente vizuale care vor debuta în săpătămâna 29 aprilie – 5 mai 2024

355 0

Comunicat de Presă

 

Luni, 29 aprilie, vă propunem trei manifestări:

La Galeria Căminul Artei (str. Biserica Enei, nr. 16), la ora 19, va fi vernisată expoziția artistei Lucreția Maiorescu, expoziție ce poartă titlul „Secvențe de ritm” și este curatoriată de Silvia Stoica. Cuvântul de deschidere aparține criticului și istoricului de artă Luiza Barcan. „La mai puțin de un an de la finalizarea studiilor universitare, specializarea Pictură (licență și masterat), Lucreția Maiorescu se prezintă în fața publicului cu prima expoziție personală în București. Artista abordează subiecte și problematici diverse, recurgând la genuri ale vizualului, la tehnici tradiționale, convenționale și/ sau neconvenționale utilizate ca atare sau combinate…Indiferent de mediul abordat, artista găsește acele soluții plastice de mare forță și prospețime, care conving atât prin dinamica ansamblului rezultat cât și prin forța mesajului transmis.” (Silvia Stoica)

Galeria Galateea Contemporary Art (Calea Victoriei 132) prezintă expoziţia „Geometrii organice” a artistului Matei Gaşpar, iar vernisajul este programat la ora 18.  Prin ale sale „Geometrii organice”, Matei Gașpar își instalează demersul creator într-un „câmp spiritual” multidisciplinar. Pornind de la ideea și de la practica „sintezei artelor”, în care artele focului, sculptura și discrete accente de pictură se întâlnesc, artistul tinde să migreze prin mijlocirea creațiilor sale, osmotic și parcă pe neobservate către varii domenii ale spiritului, îmbrățișându-le la început pe cele înrudite cu ale sale – bunăoară land-art-ul, scenografia, acțiunile performative, lumea teatrului chiar, aceasta întrucât obiectele pe care le-a imaginat evoluează precum actorii pe o scenă –, pentru ca în final să caute înrudirea cu filozoful existențialist, atunci când trece la o neliniștită căutare a limitelor „ființei geometriei”, în calitatea ei de temelie a vieții.

Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu (str. Geneva, nr. 8) găzduiește la ora 17 vernisajul expoziției de grup ”Psyche”. Expun artistele Alexandra Baciu, Diana Brăescu, Cristina Aurelia Ionescu-Berechet, Anca Maria Ciofîrlă (Kademian), Mihaela Constantin, Anca Constantinescu, Bianca Ioniță și Alexandra Tătaru, membre ale grupului ”Himerele”, cărora li se alătură, pentru acest proiect, și Dorina Cioplea-Văduva. Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii mai. Curatori: Dorina Cioplea-Văduva, Bianca Ioniță. “Himerele” este un grup de artiste care interoghează condiția femeii în societate și în lumea artei. ”În cadrul expoziției ”Psyche”, prezentată la Târgu Jiu, expresia portretului este o stare surprinsă a unei clipe. Sunt imortalizate momente din succesiunea timpului.”, Bianca Ioniță.

Marți, 30 aprilie, la ora 18, Galeria Alfa din Arad (Bd. Revoluției 90) va propune vernisajul expoziției de pictură a artistului vizual Mihai Bâgu. Lucrările reunite sub genericul ”Fusion” vor putea fi admirate până pe 17 mai 2024.

Joi, 2 mai, vor avea loc la Iași două vernisaje:

Expoziția intitulată ”BURN ALL THE WORDS”, cu lucrări semnate de artistul Luigi Puiu, va fi vernisată la ora 17 la Galeria de artă ”OCTAV BANCILĂ” (Str. A. Lăpușneanu nr. 7-9). Prezintă Maria Bilașevschi – Președinte al Filialei Iași a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

La ora 18, la Galeria de artă ”Theodor Pallady” (Str. A.Lăpușneanu nr. 7-9) sunteți invitați la deschiderea expoziției ”CONFLUENȚE” a artiștilor Gloria Grati și Nicolae Moldovan. Curator: Maria Bilașevschi.

Parteneri media ai Uniunii Artiștilor Plastici din România: Radio România Cultural, Radio România Internațional, Agerpres, Amos News, CooltNeamț, Zile și Nopți, Revista Arta, Modernism.ro, Top Business, Piața de Artă, MSNews.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *