Lansarea ediției în limba română a volumului „Ils sont fous ces Roumaines! ” („Sunt nebuni românii ăștia!”) de Christine Colonna Cesari

198 0

Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și cu Editura Piatnitsa, organizează în data de 1 Iunie 2024, la ora 14, în Galeria Artex, o lansare de carte cu personalitate.

Este vorba despre lansarea ediției în limba română a volumului „Ils sont fous ces Roumaines! ” („Sunt nebuni românii ăștia!”) de Christine Colonna Cesari.

Cunoscut autor și editor francez, Christine Colonna Cesari, după cum mărturisește chiar ea, a părăsit Franța pentru o calitate mai bună a vieții la București. Și, ca și cum acesta nu ar fi oricum un lucru destul de surprinzător, ea a decis să ne înfățișeze, atât nouă românilor, cât și  francezilor, o Românie privită altfel, dezbrăcată de cunoscutele clișee negative, privită într-o lumină nouă, prin prisma frumuseților, talentelor, a originalității și chiar a recordurilor sale pozitive.

Cine are cea mai înaltă biserică de lemn din lume?/ Cine are cele mai vechi mine de aur din lume?/ Cine are cele mai bătrâne păduri din Europa?/ Cine are cel mai mare laser din lume?/ Cine are cea mai mare rezervație de urși bruni din Europa?… La toate acestea și la multe alte întrebări, răspunsul autoarei este invariabilꓽ România.

Pentru a descoperi o viziune neașteptată, optimistă și plină de umor asupra țării noastre și a locuitorilor săi, vă așteptăm sâmbătă, 1 Iunie, la lansarea acestei cărți fabuloase și la o întâlnire cu autoarea sa, la fel de plăcută și de surprinzătoare ca și volumul.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *