Muzeul Municipiului București deschide expoziția „Arheologie digitală: Trecutul medieval al Bucureștiului dintr-o perspectivă ceramică”

368 0

Muzeul Municipiului București anunță deschiderea expoziției tematice „Arheologie digitală: Trecutul medieval al Bucureștiului dintr-o perspectivă ceramică”, care va fi inaugurată la Palatul Suțu în ziua de vineri, 5 iulie 2024, la ora 17:00. Accesul la vernisaj este gratuit.

 

Arheologia dezvăluie adesea noi perspective și materiale care îmbogățesc înțelegerea noastră asupra trecutului. Această expoziție oferă publicului șansa de a explora evoluția urbană și viața cotidiană din Bucureștiul medieval, prin prisma ceramicii descoperite în timpul cercetărilor arheologice. Piesele din ceramică, fiind cele mai frecvente descoperiri, ocupă un loc central în expoziție și oferă o perspectivă detaliată asupra obiceiurilor și relațiilor comerciale din secolele XV-XIX.

 

Expoziția include:

– Artefacte ceramice valoroase descoperite în locații emblematice din Centrul Vechi al Capitalei, atât de la Curtea Veche, cât și din hanurile și clădirile private și de cult care au marcat evoluția urbană a capitalei.

– Analize tipologice și cronologice care integrează aceste artefacte în contextul istoric local, valorificând și o parte din arhiva fotografică a MMB din perioada de început a cercetărilor arheologice și din cele mai recente.

– Studii și surse referitoare la obiceiurile domestice și sociale ale bucureștenilor din acele vremuri.

 

Proiectul „Arheologie digitală: Trecutul Medieval al Bucureștiului dintr-o Perspectivă Ceramică”, organizat de Muzeul Municipiului București în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului și Centrul de Cercetări Arheologice „Vasile Pârvan”, este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Acest proiect își propune să documenteze și să valorifice obiectele ceramice descoperite în București, realizând un catalog online accesibil publicului larg.

 

Acest proiect nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Vă invităm să participați la această incursiune fascinantă în trecutul Bucureștiului și să descoperiți bogăția și diversitatea artefactelor ceramice expuse.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *