Oameni buni… Episodul 34

215 0
Dă, Doamne, ploaie curată!
Astăzi este Sfântul Pantelimon, iar din bătrâni se spune că este și ziua în care o sărbătorim pe Marina, sora Sfântului Ilie. Așa am învățat și eu de la bunicii și părinții mei, că este o zi în care nu se muncește, nu se face treabă pe lângă casă.
Evident, am fost la târg. Târgul, v-am mai povestit ce este pentru mine. Astăzi am vorbit cu oamenii și vă pot spune cu certitudine că agricultura românească suferă, iar cei care conduc țara trebuie să ia măsuri.
Sistemele de irigație trebuie să treacă de la stadiul de proiect la realitate. Subvențiile pentru astfel de sisteme trebuie să fie foarte bine gândite. Pământul are nevoie de apă, iar agricultura și țăranul român sunt cei care hrănesc țara.
Țara nu poate fi puternică fără mâncare, fără cei care produc mâncare. Este secetă. Fasole verde în târg, mai deloc; prețul legumelor crește și nu am ce să comentez pentru că știu, pentru că și eu am gospodărie, că munca în agricultură nu este niciodată plătită îndeajuns.
Am târguit, am cumpărat ceva legume, ceva fructe și mergem mai departe, într-o sâmbătă pe care v-o doresc frumoasă și bună.
Și astăzi tot despre oamenii buni a fost, oamenii buni care dau de mâncare țării.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *