Viitor de aur pentru baschet: naționala feminină U16 e la o victorie de promovarea în prima divizie a Europenelor

151 0
Anul acesta au mai reușit să intre în Divizia A echipele masculine U20, respectiv U16 ale țării noastre
Baschetul românesc renaște și o face în stil mare. După ce două dintre naționalele de juniori ale țării noastre, cea U20, respectiv cea U16, au promovat în prima divizie valorică a Campionatului European, componentele echipei feminine U16 sunt la o victorie de a realiza și ele această performanță.
La Campionatul European – Divizia B – din Konya, naționala României a avut o prestație fantastică în sferturile de finală, contra uneia dintre marile favorite la promovare, Lituania!
Jocul perfect al fetelor noastre a dus la o senzațională victorie cu scorul de 77-66! Au marcat pentru naționala noastră: : Velcea 29p (5×3), Dănciulescu 16p (1×3), Valea 8p, Mărcuș 7p (1×3), Ilieș 6p, Avram 4p 10 rec, Teglaș 3p, Mihăilescu 3p (1×3), Șchiopu 1p. Au mai jucat: Calapiș, Babadac, Gyorgy.
Grație acestui succes, România s-a calificat în semifinalele FIBA U16 Women’s EuroBasket 2024 Division B, acolo unde tinerele noastre tricolore vor întâlni diseară naționala țării gazdă, Turcia.
Aceasta a trecut în sferturi, cu 92-57, de Austria.
În cealaltă semifinală, Marea Britanie (86-61 vs Danemarca) va juca împotriva Cehiei (76-43 vs Slovacia).
Pentru a-și atinge visul și de a promova în prima divizie valorică, naționala țării noastre are nevoie de o victorie din următoarele două partide, în semifinale sau într-una din finale. Ar fi încununarea eforturilor unei generații care deja se anunță una extrem de valoroasă pentru baschetul feminin românesc.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *