Muzeul Satului Vâlcean, 50 de ani de existență

68 0
Miercuri, 28 august 2024, Muzeul Satului Vâlcean sărbătorește împlinirea a 50 de ani de existență.
Este un moment de bucurie pentru noi, dar și de mândrie, fiindcă Muzeul Județea Aurelian Sacerdoțeanu Vâlcea, instituție aflată în coordonarea Consiliului Județean Vâlcea, a reușit, peste ani, nu numai să conserve micul sat muzeu creat în anul 1974, ci să îl și dezvolte sub forma unui muzeu, care să reconstituie imaginea unei așezări rurale tradiționale, cu toate instituțiile sale socio-culturale.
Pentru felul în care se prezintă astăzi publicului Muzeul Satului Vâlcean, se cuvine să le mulțumim tuturor celor care, de la înființarea acestui muzeu și până acum, când îi sărbătorim cei 50 de ani de existență, au trudit pentru păstrarea și extinderea lui.
Datorită lor, micul sat de la început s-a extins, a devenit mai vast și mai bogat, un adevărat muzeu cu mii de exponate care ilustrează structura gospodăriei sătești și a satului, în ansamblul său.
La ceas aniversar, urez Muzeului Satului Vâlcean să dăinuiască peste veacuri și să continue să se dezvolte, pentru a le oferi generațiilor viitoare posibilitatea de a vedea, „pe viu”, istoria frumosului sat vâlcean.
Celor care astăzi îl administrează le urez multă sănătate și putere de muncă, pentru a duce mai departe opera predecesorilor lor.
La mulți ani, oameni ai muzeului!
La mulți ani, Muzeu al Satului Vâlcean!

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *