Cu gândul la luptele în cușcă, visează la Zendaya și la o medalie la mondialele de înot

137 0
Andrei Ungur, sportivul care a urcat pe podium la europenele în bazin scurt de la Otopeni, din decembrie 2023, recunoaște că i-ar fi plăcut să fie luptător în cușcă, dacă nu i-ar fi mers cu natația
Medaliat cu bronz la Campionatele Europene în bazin scurt disputate anul trecut, la Otopeni, Andrei Ungur a reprezentat una dintre marile surprize ale înotului românesc din 2023. El visează și la un loc pe podiumul mondial, la competiția organizată în decembrie la Budapesta, dar și la… Zendaya.
Sportivul originar din Baia Mare nu poate uita bucuria resimțită de el, dar și de părinții săi, după cursa de bronz de la Otopeni.
„Atunci, chiar după cursă, au venit toți prietenii și părinții să mă felicite, în afară de tati. Mă gândeam: <<oare pe unde e>>? După cursă, după 5-10 minute, ne-am întâlnit și mi-a zis că nu s-a putut ridica de jos că a zis că pică de pe scări de emoție” – Andrei Ungur, component al lotului național de natație.
Sportivul e atât de mândru de rezultatul care a intrat în cartea de istorie a înotului românesc, încât păstrează casca de la Europene ca pe un trofeu, acasă.
”Am multe căști. Vrând nevrând am început să colecționez, am început să fac schimburi. Cred că am în jur de 50, poate 40. La loc de cinste sunt casca de la Europene și cea de la Naționalele Americii. Alea sunt puse separat. Nu le mai port, sunt trofee” – Andrei Ungur, component al lotului național de natație.
Ar vrea ca celebrul Conor McGregor să-i joace rolul vieții
În afara înotului, Andrei este pasionat de lupte, idolul său fiind Conor McGregor.
„Dacă ar fi să se facă un film despre viața mea, aș vrea să-mi joace rolul Conor McGregor. Mai urmăresc lupte. Dacă nu aș fi fost înotător, posibil să-mi fi plăcut să fiu luptător” – Andrei Ungur, component al lotului național de natație.
Andrei mai are un vis ascuns: să devină instructorul de înot al celebrei actrițe americane Zendaya!
„Aș vrea să fiu instructor de înot pentru Zendaya. Clar. Dacă vrea să se antreneze cu mine, să învețe să fie punctuală” – Andrei Ungur, component al lotului național de natație.
Absolvent de regie în SUA, Andrei nu ar refuza apariții în filme, sau chiar în diverse emisiuni televizate. Nu ar refuza nici sarcini extreme.
„Mi-ar plăcea să joc într-un film, poate și la Survivor mi-ar plăcea să mă duc. Și la Asia Expres, poate pentru faimă, poate pentru bani, dar așa de plăcere să mănânc gândaci, nu, nu e neapărat o pasiune ascunsă a mea” – Andrei Ungur, component al lotului național de natație.
Andrei Ungur este antrenat de fratele său, Cătălin, și spune că acesta este unul din secretele succesului său. Cei doi au relație de antrenor-sportiv doar la bazin, pentru că în afara lui redevin frați și cei mai buni prieteni.
„Îl strig în funcție de locul în care ne aflăm. La bazin e coach, dacă suntem acasă e frati-miu. Mie mi se pare foarte ușor să lucrez cu el. Mai ales după experiența din America am observat că antrenorii pot fi și prieteni, pot fi mai mult decât strict antrenori. Așa că după ce m-am întors aici, amândoi avem aceeași experiență, mi se pare destul de lejer să lucrăm împreună și să atingem ce vrem să atingem. N-a fost nici o propunere. Am zis că dacă revin în România și mă antrenez, nu există alt antrenor cu care aș vrea să o fac în afară de el” – Andrei Ungur, component al lotului național de natație.
În America a învățat și că antrenamentele din sala de forță nu se fac pentru a bate recorduri, ci pentru a fi pregătit.
„Nu e pe record la abdomene. Recordul tău e pe plajă, cine are pătrățelele mai definite” – Andrei Ungur, component al lotului național de natație.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *