Teatrul Anton Pann: expoziție columbofilă balcanică și spectacolul ”Rățușca cea urâtă”

928 0

 

Sambătă 1 februarie, ora 10.00. INTRAREA LIBERĂ.

 

Timp de două zile, pe 1 și 2 februarie, cei care vor veni la Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea vor putea admira peste 200 de porumbei, campioni în loturile naționale din țările balcanice. În această expoziție pot fi văzuți porumbei din România, Republica Moldova, Grecia, Bulgaria, Ucraina și Turcia, țări care fac parte din Federația Columbofilă Balcanică.

După cum ne spun organizatorii, Asociația Columbofilă ”Anton Pann”, această federație a fost înființată în anul 1998 la inițiativa colonelului Liviu Ștefănescu, având drept scop promovarea și dezvoltarea sportului cu porumbei voiajori în spațiul geografic din Balcani și organizarea de expoziții internaționale după modelul olimpiadelor F.C.I. Balcaniadele se organizează din doi în doi ani, în anii dintre olimpiadele F.C.I. Până în prezent s-au desfășurat 11 ediții, cea de a XII, având loc la Teatrul Anton Pann.

Deschiderea acestei expoziții va avea loc în această sâmbătă de 1 februarie, de la ora 10.00. Acest eveniment care se desfășoară la Rm Vâlcea este organizat de Uniunea Columbofililor Profesioniști din România prin Asociația Columbofilă ”Anton Pann” Vâlcea, cu sprijinul Consiliului Județean Vâlcea, Primăria Municipiului Rm Vâlcea, Salina Ocnele Mari și Teatrul Anton Pann.

Cei care vor veni la Teatrul Anton Pann vor fi încântați să vadă această expoziție de porumbei, deschisă publicului doar două zile, după care sunt invitați să vadă și spectacolele din zilele de sâmbătă 1 februarie și duminica 2 februarie.

În ziua de sâmbătă 1 februarie, de la ora 11.30, cei mici sunt așteptați la spectacolul ”Rățușca cea urâtă”.

”Rățușca cea urâtă” spectacol în regia lui Valentin Ligi, după povestea scrisă de Hans Christian Andersen, impresionează. Puiul de lebădă care a ieșit dintr-un ou într-un loc nepotrivit, pentru că nu semăna cu ceilalți, a fost considerat urât. Din nefericire, în societate suntem etichetați după cum arătăm, iar dacă nu semănăm cu ceilalți, suntem excluși. A fi diferit, nu înseamnă a fi urât. Ba chiar dimpotrivă. Vă invităm să urmăriţi și acest spectacol frumos construit de echipa de păpușari a Teatrului Anton Pann.

Iar duminică 2 februarie, de la ora 19.00, sunteți invitati să simțiți poezia altfel. Vlad Trifaș a reușit în spectacolul ”Poezie-n XXI” să aducă poezia atât de aproape de sufletul nostru.

Poftiți la teatru!

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *