Spania, favorita campionilor români de la tenis de masă

292 0
Componenții echipelor de tenis de masă luptă pentru medalii la Europene, dar duminică le vor ține pumnii ibericilor în finala EURO 2024
România e gata să scrie noi pagini de istorie la Campionatele Europene de juniori la tenis de masă care au început la Malmo, în Suedia. În paralel cu meciurile lor, tricolorii vor sta cu ochii și pe finala Campionatului European de fotbal. Spania e favorita tuturor!
”Sincer, țin cu Spania. Au jucat incredibil tot turneul. Normal țineam cu România și Portugalia, dar au pierdut din păcate și sper să câștige Spania” – Iulian Chiriță, component al lotului național de tenis de masă.
Mare amator de fotbal și de tenis, Andrei Istrate va avea un weekend plin, dacă programul îi va permite. Nu doar că este finala de la EURO, dar vine și cea de la Wimbledon.
„M-am uitat și la Campionatul European, și la Spania – Franța. Din păcate favoritul meu a pierdut. Cu toate acestea mă voi uita în continuare și sper să câștige Spania în momentul asta. Vă zic eu că din toată echipa noastră toată lumea ținea cu Portugalia. Eu mai țineam și cu Germania. Dar acum Spania e singura care produce un fotbal la acest European și sperăm să câștige cei care merită” – Andrei Istrate, component al lotului național de tenis de masă .
El are și câțiva favoriți pentru acordarea titlului de MVP la EURO.
„Olandezul Gakpo și spaniolilor Williams și Yamal, Rodri. De la englezi nu mi-a plăcut niciunul, poate Bellingham pentru foarfeca aia, dar aș merge pe Gakpo, Williams și Yamal” – Andrei Istrate, component al lotului național de tenis de masă.
În ceea ce privește tenisul, el știe sigur cine nu vrea să câștige: Novak Djokovic.
„Sper să nu câștige Nole, asta pot să vă zic de pe acum. Alcaraz sau Medvedev sper să câștige și unul din ei va câștiga” – Andrei Istrate, component al lotului național de tenis de masă. Antrenorul lotului masculin, Mădălin Ionașcu, a promis că va urmări finala împreună cu jucătorii săi, dacă programul o va permite.
„Încă nu știm exact cum vor fi meciurile. Dacă timpul ne va permite, ne vom uita. Avem și avantajul că meciul e la ora 21.00 acolo, deci sunt șanse să-l vedem împreună” – Mădălin Ionașcu, antrenorul lotului național de juniori.
Darius Movileanu și-a făcut o freză nouă special pentru această competiție. E convins că-i va purta noroc.
„Am fost cu colegul de dublu, Dragoș Bujor, și am zis să ne facem amândoi o freză la fel și eu zic că o să fie norocoasă” – Darius Movileanu, component al lotului național de tenis de masă.
Și Bianca Mei-Roșu și-a făcut bucle special pentru Europene.
„Vreau să ajung cât mai frumoasă acolo și de asemenea să fie o competiție cât mai frumoasă” – Bianca Mei-Roșu, componentă a lotului național de tenis de masă.
Dacă în România aproape toată țara e sub cod roșu de caniculă, în Suedia, la Malmo, vremea e mult mai ușor de suportat, spre marea bucurie a românilor.
„Nu sunt mare fan căldură și chiar mă bucur că mergem acolo să jucăm, e un pic mai răcoare” – Iulian Chiriță, component al lotului național de tenis de masă.
„E o bucurie, m-am uitat pe vreme și maxima e undeva la 25 de grade” – Mădălin Ionașcu, antrenorul lotului național de juniori.
Pentru Andrei Istrate, această ediție a Campionatelor Europene e ultima în calitate de junior. Speră să nu aibă emoții.
„O să încerc să nu mă gândesc la așa ceva pentru că emoțiile astea nu fac altceva decât să-mi afecteze mie jocul, dar cu siguranță mă voi bucura și voi încerca să aduc cât mai multe medalii acasă” – Andrei Istrate, component al lotului național de tenis de masă.
Multiplu campion european, Andrei e obișnuit să dea autografe, așa că și-a exersat o semnătură.
„Am semnătura mea, cu toate că mamei mele nu-i place. I-am spus, mamă e o semnătură ușoară și d-asta o las pe asta și nu o schimb” – Andrei Istrate, component al lotului național de tenis de masă.
Sportivii români sunt favoriți la medalii în toate probele
Așa cum se întâmplă de foarte mulți ani, românii sunt favoriți în toate probele care se vor disputa.
„Suntem pregătiți, dorim să obținem cât mai multe medalii. Plecăm ca favoriți la toate probele. Ne motivează, ne ambiționează și sper ca la final să repetăm evoluțiile bune din ultimii ani și să luăm cât mai multe medalii” – Mădălin Ionașcu, antrenorul lotului național de juniori.
Antrenorul echipei masculine spune că atuul echipei noastre, pe lângă valoarea individuală a jucătorilor, este omogenitatea lotului.
„Cred că cel mai important lucru e omogenitatea lotului. Avem cinci sportivi care sunt foarte bine cotați în Europa, iar în echipa de bază primii trei sunt și favoriți în primii patru la individual. Pentru mine e un avantaj, pentru că pot să schimb foaia de joc în funcție de adversar. Oricare din cei trei poate juca pe orice poziție și asta mă ajută foarte mult” – Mădălin Ionașcu, antrenorul lotului național de juniori.
Andrei Istrate spune că faptul că românii sunt mereu favoriți ușurează cumva misiunea, pentru că intră la masă cu un alt tonus.
„Din  punctul meu de vedere, eu zic că e puțin mai ușor, pentru că ai o altă mentalitatre. Intri cu fruntea sus și dacă crezi în tine, cu siguranță vei câștiga” – Andrei Istrate, component al lotului național de tenis de masă.
La Malmo au loc Campionatele Europene de juniori. Delegația României este compusă din următorii sportivi și oficiali:
U19: Andreea Jifcu, Bianca Mei-Roșu, Alesia Sferlea, Andrea Teglas, Evelyn Ungvari, Dragoș Bujor, Iulian Chiriță, Andrei Istrate, Darius Movileanu, Horia Ursuț.
U15: Andreea Băiașu, Alexandra Dicu, Maya Madar, Iarina Precup, Matei Eparu, Robert Istrate, Mihai Nagy, Alexandru Iordan
Antrenori: Mădălin Ionașcu, Anamaria Sebe, Emilian Bulbuc, Alexandru Dincă, Vasile Florea și Bogdan Albescu.
Kinetoterapeut: Adrian Mîrza.
Preparator fizic: Andrei Gherase.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *