Blestemul cubanezului vicecampion olimpic naturalizat să câștige medalii pentru România

338 0
Măcinat de accidentări, judoka Asley Gonzalez nu a reușit să se califice la Jocurile Olimpice, dar a devenit partenerul de antrenament al lui Alex Creț, cel care va reprezenta România la competiția de la Paris!
Cubanezul Asley Gonzalez, vicecampion olimpic la judo la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, a venit în România, în 2021, cu gânduri mari: să aducă o medalie olimpică și pentru țara noastră!
Din păcate, din cauza unor accidentări repetate la genunchi, sud-americanul a făcut pauză de judo luni bune și a ratat, astfel,  calificarea la JO, deși a fost foarte aproape.
„Îmi pare rău că nu voi fi la Paris, nu am avut noroc, m-am accidentat” – Asley Gonzalez, component al lotului național de judo al României.
 La Jocurile Olimpice de la Paris, România va fi reprezentată la judo de Alex Creț, al cărui partener de antrenament a devenit Asley Gonzalez.
„Sunt foarte fericit pentru că am lucrat cu el tot timpul și mă bucur pentru oportunitatea asta de a fi la Paris. Îi voi ține pumnii la Jocurile Olimpice, să aibă noroc și forță” – Asley Gonzalez, component al lotului național de judo al României.
Emil Morar cel care îi pregătește pe cei 2 sportivi la lotul național se bucură pentru calificarea lui Creț, dar regretă că Gonzalez nu va fi la Paris.
 „Asley Gonzalez a avut probleme cu genunchii, a fost operat și toate acestea l-au oprit ca el să adune suficiente puncte și să se califice. A fost foarte aproape. Gonzalez a stat 3 luni, dar a avut repetate recidive și reaccidentări și nu a putut dă dea randamentul scontat, dar e un sportiv fantastic” -Emil Morar, antrenor lot național de seniori de judo al României.
În România, doar judo, mâncare și somn!
Asley trăiește în România de 3 ani și spune că s-a obișnuit cu viața de aici. Nu face însă prea multe. „Pentru mine viața în România arată așa: judo, mâncare și somn” – Asley Gonzalez, component al lotului național de judo al României.
Cubanezul nu prea se dă în vânt după preparatele românești. Preferă mâncarea tradițională pregătită de soția sa.
„Mie îmi plac orezul, fasolea și porumbul” – Asley Gonzalez, component al lotului național de judo al României.
Din când în când are și două produse cu specific românesc pe care le consumă.
„Îmi place slănina, îmi plac micii dacă sunt făcuți bine” –– Asley Gonzalez, component al lotului național de judo al României.
Înainte să înceapă antrenamentele, sportivul cubanez e cu căștile în urechi. Spune că muzica îl relaxează. „Ascult salsa, muzică tradițională cubaneză și muzică românească,” – Asley Gonzalez, component al lotului național de judo al României.
Se amuză când este întrebat dacă știe să danseze salsa.
 „Nu știu, eu toată viața am făcut judo” – Asley Gonzalez, component al lotului național de judo al României.
A fost în Cuba după un an
În urmă cu două săptămâni, Gonzalez s-a întors din țara sa natală, Cuba, acolo unde nu mai fusese de nul trecut.
 „A fost foarte bine să îmi revăd prietenii și rudele de care îmi era foarte dor” – Asley Gonzalez, component al lotului național de judo al României.
Cubanezul nu este singur în România, ci alături de soția sa.
„Mă bucur mult că soția mea este cu mine, mi-ar fi fost mult mai greu fără ea, într-o țară străină unde la început nu cunoșteam pe nimeni. Ea e cea îmi gătește mâncare cubaneză” –– Asley Gonzalez, component al lotului național de judo al României.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *