Premiera stagiunii de toamnă online: „Bătrâna și hoțul”, una dintre cele mai cerute piese de teatru, poate fi vizionată LIVE online

118 0

Stagiunea de toamnă în mediul online debutează cu una dintre cele mai cerute piese de către spectatori, Bătrâna și hoțul”, o comedie polițistă în care joacă actorii celebri Marius Manole, Rodica Mandache, Alin Aronovici. Spectatorii pot urmări piesa pe 9 octombrie, începând cu ora 20:00 LIVE, online, pe platforma piciordeplay.ro.

Spectacolul va fi disponibil în format înregistrat pe platformă până la finalul zilei de 19 octombrie 2024.

Piesa a fost scrisă de dramaturgul Viorel Savin în 1984 și a fost jucată cu succes la 11 teatre din România și nu numai: s-a jucat chiar și în Uzbekistan, la teatrul din Karshi, provincia Kashkadariya.

Bătrâna și hoțul” – o comedie polițistă cu situații și replici savuroase

Un hoț tânăr și naiv intră într-un muzeu ca să fure o capodoperă. Custodele muzeului este o doamnă bătrână cu o energie atomică. Urmează o luptă îndârjită și până în ultima secundă nu știm cine va câștiga.

Bătrâna, cu experiența vieții și cu înțelepciunea acumulată în decursul anilor, este prinsă în capcana inamicului său, hoțul, care speră să profite de vulnerabilitatea ei. Cu toate acestea, în ciuda diferențelor de vârstă și de viziune asupra lumii, cei doi încep să-și dezvăluie straturi ascunse ale personalității.

Voi juca un rol frumos am și un partener grozav. În fiecare dimineață mă-ntreb cum de-am pus mâna pe el când el e disputat de toată floarea cea vestită a mărețului apus. Eu joc Bătrâna dar sunt prea tânără. Și scris cu litere mai mici este Alin Aronovici care e polițistul.”, a declarat Rodica Mandache.

Radu Ghilaș semnează regia piesei, scenografia a fost realizată de Viorica Petrovici, iar grafica de Sabina Nistor.

Piese de teatru online, LIVE, în stagiunea de toamnă

Iubitorii de teatru pot urmări spectacole teatrelor din București din stagiunea de toamnă, online, pe platforma piciordeplay.ro. Teatrul online, cu spectacole care pot fi vizionate în regim de LIVE, a înregistrat o tendință de creștere constantă în ultimii trei ani, atât în România, cât și a nivel global.

Platforma de streaming live piciordeplay.ro a fost conceput pentru a aduce teatrul mai aproape de toți cei care, din diverse motive, nu pot fi prezenți fizic în sala de spectacol. Prin intermediul tehnologiei de streaming live și video on demand, platforma pune la dispoziție reprezentații teatrale de înaltă calitate, montate live de profesioniști experimentați, oferind o perspectiva cinematică asupra acțiunii.

Conform statisticilor piciordeplay.ro, publicul de teatru online este împărțit astfel: 25.8% în Bucureșți, 35.6% în alte orașe ale României și 38.6% în diaspora.

Platforma oferă oportunitatea spectatorilor să intre în contact direct cu actorii, prin intermediul “Sfatului satului”, un chat prezent pe toată durata spectacolului live. La final, artiștii rămân pe scenă și discută cu spectatorii online prin intermediul chatului, primesc „comentariile-aplauze” și răspund la întrebări. Spectacolul rămâne apoi înregistrat pe platformă timp de 10 zile, perioadă în care poate fi văzut și revăzut.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *