Anul universitar 2024-2025

8 0
Învățământul universitar este cel care decide pe ce loc se așează o cultură în galeria marilor națiuni. Învățământul universitar național și învățământul universitar pe care îl urmează tinerii, în general. Studenții români au descoperit în ultimele decenii, pe lângă învățământul universitar finanțat de stat, învățământul universitar organizat în regim antreprenorial. Mai mult decât atât, un număr considerabil dintre români urmează cursurile unor facultăți aflate departe de țară, majoritatea în centre culturale cu o lungă și bogată istorie în dezvoltarea artelor și științelor universale.
Tinerii și familiile lor decid care facultate este mai potrivită pentru aspirațiile și pentru potențialul intelectual și financiar al viitorilor studenți. Acesta este momentul care poate da aripi unui tânăr român sau, dimpotrivă, îi poate limita/anula proiectul de viitor pe care și l-a făcut. La Râmnicu Vâlcea s-a inaugurat – cu prilejul deschiderii noului an universitar – filiala locală a Politehnicii București.
Este unul dintre acele evenimente care oferă o șansă în plus tinerilor vâlceni care pot urma acasă la ei cursurile unor facultăți prestigioase, cu o lungă tradiție în învățământul românesc. Primăria orașului a modernizat spațiile școlare situate la capătul bulevardului Nicolae Bălcescu.
Primarul Mircia Gutău a declarat la festivitatea de deschidere că urmează o serie de consultări cu principalele companii din regiune pentru a identifica necesarul de specialiști pe care filiala Râmnicu Vâlcea a Politehnicii București îi poate pregăti în următoarea perioadă. Proiectul universitar vâlcean pornește, așadar, în strânsă legătură cu piața muncii, ca niciunul înaintea sa. Rectorul Universității Politehnica București, Mihnea Costoiu, a făcut public faptul că locurile alocate acestei filiale au fost ocupate integral, pentru anul universitar care începe acum.
Președintele județean Constantin Rădulescu, în calitatea sa de susținător constant al tinerilor cu performanțe școlare importante, a vorbit despre drumul parcurs de grupul care a făcut posibil acest proiect.
Felicitări Mircia Gutău, Mihnea Costoiu și Constantin Rădulescu pentru deschiderea filialei Râmnicu Vâlcea a Universității Politehnica București!
Succes tuturor studenților români în noul an universitar!

Articole asemănătoare

Echipa câștigătoare

Postat de - 11 octombrie, 2024 0
FacebookTwitter Partidul Social Democrat a depus în această după-amiază, la Biroul electoral al județului Vâlcea, lista candidaților pentru Parlamentul României.…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *