Jandarmii vâlceni, în mijlocul elevilor din Râmnicu Vâlcea și Bălcești, în cadrul programului național „Școala Altfel”

26 0

Astăzi, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea au avut bucuria de a primi elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din municipiul Râmnicu Vâlcea, în cadrul programului național „Școala Altfel”.

Copiii au avut ocazia să descopere ce înseamnă să fii jandarm, fiind prezentate echipamentele și tehnica noastră de intervenție. Jandarmii montani le-au împărtășit elevilor detalii despre misiunile speciale din mediul montan, iar punctul culminant al vizitei a fost întâlnirea cu Șova, câinele jandarmilor, care a stârnit curiozitatea și admirația tuturor.

Pe lângă prezentările noastre, elevii au vizionat clipuri demonstrative despre modul în care jandarmii acționează în situații de urgență și au adresat multe întrebări interesante, dovedind un real interes pentru activitatea noastră. Aceasta nu a fost singura activitate desfășurată de jandarmii vâlceni.

De asemenea, jandarmii din cadrul Detașamentului 4 – Bălcești au avut o întâlnire similară cu elevii Liceului Tehnologic „Petrache Poenaru” din orașul Bălcești. Fiind mai mari, aceștia au solicitat și informații despre pașii necesari pentru a urma o carieră în Jandarmeria Română. Tinerii s-au arătat interesați de valorile și oportunitățile oferite de această profesie, punând întrebări concrete despre admitere și parcursul profesional.

 

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN VÂLCEA

Articole asemănătoare

Acțiuni I.P.J Vâlcea

Postat de - 27 mai, 2020 0
FacebookTwitter                         ACȚIUNE PE LINIE DE SILVICULTURĂ   La data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Combaterea Delictelor…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *