Învinsă de FCSB la fotbal, Dinamo visează frumos la volei

29 0
Conduse din teren de o mămică, dinamovistele sunt neînvinse în campionat
Chiar dacă la fotbal lucrurile nu mai stau chiar foarte bine după derby-ul cu FCSB, Dinamo visează frumos la volei feminin. Echipa clubului „alb-roșu” este lider în clasament, fiind singura formație cu trei victorii din tot atâtea meciuri disputate.
Ultimul succes al revelației Diviziei A1 la volei feminin a fost obținut pe propriul teren, 3-1 cu CSM Lugoj. Fostă jucătoare la adversare, Ramona Rus era foarte fericită că a putut să-și ia revanșa.
„Cred că am fost motivate de faptul că trei dintre jucătoarele de azi au fost la CSM Lugoj în anii trecuți. Pentru că în momentul în care ai plecat de undeva îți dorești să demonstrezi că ți-ai meritat de fapt și locul acolo” – Ramona Rus, voleibalistă Dinamo.
Dinamo este lider în clasament, deși este o echipă cu o medie de vârstă foarte scăzută. Veterana formației, Cristina Miron, are doar 30 de ani și recunoaște că încearcă să fie un exemplu pentru mai tinerele ei colege.
„Încerc să nu fiu rea, sau să le impun niște lucruri. Încerc cu frumosul să le învăț ce înseamnă respectul, munca în echipă și ce înseamnă devotamentul pentru acest sport” – Cristina Miron, căpitan volei Dinamo.
Ea și-a amintit și de perioada de început, când era cea mai mică de la echipa la care activa și când tot așa, a fost ajutată de jucătoarele experimentate.
„Am avut mai multe care m-au sfătuit și ajutat. Am avut și fete bune cu mine, care m-au ajutat, m-au înțeles, mi-au explicat ce trebuie să fac ca mezina echipei. M-au ajutat foarte mult și așa am crescut cu respect pentru jucătoare, pentru sport, pentru antrenor” – Cristina Miron, căpitan volei Dinamo.
Secretul formării unei echipe atât de competitive stă în apropierea dintre jucătoare. Acestea se înțeleg foarte bine și formează o adevărată familie.
„S-a format un nucleu foarte frumos, am avut și activități împreună și pur și simplu, anul ăsta se simte cumva spiritul de echipă și cumva bucuria și dorința jucătoarelor de a se afirma” – Cristina Miron, căpitan volei Dinamo.
„Când cineva spune că Dinamo e o mare familie eu pot să confirm chestia asta. Și mă bucur foarte mult că am ajuns aici, sunt tratată foarte bine, atât eu cât și colegele mele, e un colectiv minunat” – Ramona Rus, voleibalistă Dinamo.
Chiar dacă au trecut doar trei meciuri, dinamovistele visează frumos. Ele nu ascund că se gândesc chiar la un loc pe podium în acest sezon.
„Ne dorim foarte mult să urcăm pe podium anul acesta. E o bucurie că am câștigat primul meci acasă” – Ramona Rus, voleibalistă Dinamo.
Mai experimentată, Cristina Miron știe că sezonul este lung.
„Nu trebuie să ne luăm după asta acum. E abia a treia etapă. Avem de muncit după fiecare meci și la clasament ne uităm la final” – Cristina Miron, căpitan volei Dinamo.
A revenit la națională după ce a născut
Cristina Miron este una dintre jucătoarele care au revenit în volei după ce a devenit mamă. Și nu oricum, ci la cel mai înalt nivel. Ea spune că asta și-a dorit toată viața, să poată fi o mamă tânără, care să poată juca avându-l pe fiul ei în tribune.
„Este frumos, mi se pare că pe lângă cariera în volei am realizat și ceva frumos în viață. Asta mi-am dorit de mult, să fiu o mamă tânără, am reușit. Și am reușit să mă și reapuc de volei și copilul meu să vină la meciuri” – Cristina Miron, căpitan volei Dinamo.
În scurt timp a ajuns la forma de odinioară, astfel că performanțele foarte bune avute încă din sezonul trecut cu Dinamo, au readus-o în circuitul echipei naționale. În vară a fost convocată din nou, după 5 ani, la lot, și a fost una dintre cele mai bune românce în Golden League.
„M-au primit fetele foarte bine, eu n-am mai fost de vreo cinci ani. Toată echipa era nouă, cu nimeni nu mai jucasem, poate cu una-două fete, era așa, o atmosferă plăcută și mi-au dat o energie bună” – Cristina Miron, căpitan volei Dinamo.
Singura problemă a fost reprezentată de despărțirea forțată de fiul său în perioada cantonamentului cu naționala.
„Mi-a fost greu din punct de vedere emoțional. Știe că fac volei, știe că plec, dar e obișnuit să plec așa, o zi-două. Am stat plecată o lună jumate și îmi punea niște întrebări incomode, care mă emoționau” – Cristina Miron, căpitan volei Dinamo.
Chiar dacă până la Sărbătorile de iarnă mai sunt două luni, ca orice părinte, și Cristina se gândește deja la cadouri. Pentru ea e o preocupare dublă, pentru că fiul ei e născut pe 23 decembrie.
„Crăciunul coincide și cu ziua de naștere a celui mic. Trebuie cadou pentru fiecare sărbătoare în parte. Un cadou de ziua lui, pe 23 și alt cadou de la Moșul. Îmi doresc să fie casa plină de rude, prieteni, părinți și să fie gălăgie. Să fie casa plină și de luminițe și de cadouri sub brad” – Cristina Miron, căpitan volei Dinamo.
Originară din Blaj, Ramona Rus spune că a fost șocată la început de aglomerația din București.
„Sinceră să fiu, am fost puțin stresată la început de aglomerație. Dar încep să mă obișnuiesc încet și nu simt lipsa a nimic” – Ramona Rus, voleibalistă Dinamo.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *