Potrivit Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, la data de 10 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului este următoarea

705 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

BULETIN INFORMATIV

 

 

  • 235 persoane  se află în carantină instituționalizată,
  • 113 persoane se află în izolare și monitorizare medicală la domiciliu;
  • 26 de cazuri de persoane confirmate cu COVID-19, din care 16 au fost declarate vindecate și externate și două persoane au decedat. Din cele 26 de cazuri, 25 au fost diagnosticate în județul Vâlcea, iar un caz a fost diagnosticat într-o unitate sanitară din alt județ unde este în prezent internat.

 

Ultimul caz de infectie cu SARS – CoV-2  a fost diagnosticat în data de 8.05.2020. Este vorba despre  o persoana asimptomatică, internată în acest moment într-o unitate sanitară din județ. DSP Vâlcea a declanșat o anchetă pentru stabilirea contacților și aplicarea măsurilor care se impun în această situație.

În prezent, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea se află internați șapte pacienți confirmați cu noul coronavirs, a căror stare de sănătate este, potrivit reprezentanților unității sanitare județene, următoarea:

 

  • trei pacienți sunt asimtomatici;
  • patru pacienți  prezintă forme ușoare ale bolii.

 

Niciunul dintre pacientii internați în județul Vâlcea nu au necesitat până în acest moment transferul în secția ATI.

Săptămâna aceasta, DSP Vâlcea a continuat recoltarea probelor la personalul de îngrijire din centrele rezidențiale, conform metodologiei elaborate de INSP-CNSCBT. Rezultatele care au fost transmise către DSP Vâlcea până în prezent, au fost negative.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *