„Putem juca în sferturi” spune Florin Verigeanu

986 0

Pe Florin Verigeanu nu l-am mai văzut de ani buni de zile. Știam că fusese vicepreședintele secției de fotbal la Voluntari, dar îi pierdusem urmă. L-am regăsit la Gala Sportului Vâlcean, alături de handbalistele de la SCM, așa am aflat că este șeful secției de handbal. Ne-am pupat , avem câteva amintiri împreună, i-am luat numărul de telefon și ne-am întâlnit la Sala Sporturilor. Primul gând a fost să-l întreb cum a gestionat trecerea de la fotbalișți la handbaliste, dar am renunțat pentru că l-am sesizat cam fără chef de glume, prins complet în acțiunile de renovare ale sălii. A fost binevoitor însă, cum de altfel îi este felul, așa că din discuția noastră au ieșit cele de mai jos.

– A început bine anul handbalul vâlcean, Florine?

– Până să-ți răspund, lasă-mă să urez și eu „La Mulți Ani” valcenilor, de asemenea sănătate și împliniri. Și le mai transmit că vom face tot posibilul să nu-i dezamăgim . Avem de apărat un titlu de campioane, dar mai ales avem de aparat onoarea unui oraș care iubește nespus handbalul.

– Mi s-a părut sau ai fost puțîn tensionat la Gala Sportului Vâlcean ?

– Cu siguranță ți s-a părut. Dacă ai citit ceva pe chipul meu, a fost doar bucuria momentului și mulțumirea pentru premierea handbalistelor. Și nu numai a celor de la SCM. Pentru cei care nu au înțeles sau nu vor să înțeleagă, Gala Sportului Vâlcean înseamnă o mică răsplată pentru cei care au muncit și au transpirat zi de zi pentru a ajunge în competițîi în care să reprezinte Vâlcea și România. În orice caz nu reprezintă deloc un mod de a-ți face publicitate, așa cum încearcă să fie indusă în eroare opinia publică. Și până la urmă, este păcat că nici măcar în asemenea ocazii nu ne putem opri din răutăți și frustrări.

– Chiar dacă și acum te simt incrâncenat, o să-ți amintesc , totuși, de acel 26-26 la Buzău ….

– Ah, nu-mi adu aminte, am fost negru de supărare, chiar dacă știam cu ce ne vom lupta acolo. Cred că fetele au intrat puțîn pe vârfuri, fără ambiția necesară de a bate o echipa supermotivata și asta ne-a costat. Ne trebuie voință, ne trebuie răutate în joc dacă vrem să fim tot acolo sus, pe primul loc. Mai ales că ne așteaptă o perioada foarță încărcată.

Între timp, primește un mesaj și se scuză că trebuie să răspundă. Apoi revine, cumva mai destins :

– Uite , am primit o invitație pentru un turneu mare, ceea ce înseamnă că suntem deja un nume în Europa. Este vorba despre turneulAnalizCup Superelit, care se va juca în Suedia , la Skovde, în perioada 13-16 august, la care anul trecut a participat și CSM-ul din București.

– Bănuiesc că o să mergeți….

– Nu am decis încă. Turneul este imediat după Olimpiada și mai sunt destule răspunsuri de aflat până atunci. Vom vedea. În orice caz, este clar că invitația ne onorează. Oricum, va trebui să înțelegem cum vor stă fetele din punct de vedere fizic și motivațional. De aceea îți vorbeam despre perioada încărcată care va urmă. Hai să nu uităm că până în decembrie nu a fost vacanță, iar între 5 ianuarie și 14 martie, SCM-ul va juca 17 meciuri, dintre care 6 de Champions League, având și 3 deplasări. Trebuie să arătăm bine fizic și să ne ferim de accidentări.

– Apropo de Champions League, cum apreciezi șansele de a merge mai departe?

– Să știi că , chiar dacă am intrat fără vreun punct în grupa principala, șansele există încă. Trebuie să batem acasă Savehof și Krim Ljubliana și să încercăm să luăm măcar un punct din cele două deplasări , pentru este greu de crezut că Brest și Gyor vor putea pierde puncte. Așa că dracul nu este chiar atât de negru, mai ales dacă vom avea sprijinul suporterilor noștri. Și da-mi voie să îi chem acum să vină alături de noi , putem avea sferturi de finală împreună.

– Și în campionatul nostru cel de toate zilele ?

– Probabil că vom juca meciul decisiv la București , contra CSM-ului. Chiar dacă obiectivul nostru a fost stabilit pentru locurile 1-3, este clar că vom face tot ceea ce ține de noi să câștigăm din nou titlul.

– Succes, Florine !

– Mulțumim tuturor celor care ne susțin !

Interviu realizat de Gabriel Săndulescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *