„Poezie’n XXI”- o nouă premieră la Teatrul Anton Pann sâmbătă, 18 ianuarie, ora 19.00.

857 0

V-ați pus vreodată întrebarea dacă în secolul XXI mai este sau nu mai este nevoie de poezie? Și dacă da, cum o trăim, cum o grăim și cum o aducem în viața noastră, într-o epocă în care cotidianul este din ce în ce mai lipsit de umanitate. Un răspuns la această întrebare vi-l poate oferi spectacolul premieră care va avea loc în această sâmbătă de 18 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann.

          Este vorba de „Poezie’n XXI” un spectacol în regia lui Vlad Trifaș, scenografia Iolanda Mutu Jr. Avem convingerea că atunci când îi vom vedea și îi vom auzi pe: Ștefan Pavel, Bianca Cuculici, Ștefan Craiu și Tudor Andronic, actorii distribuiți în spectacol, ne vom aminti de ceea ce le spunea Robin Williams elevilor săi, în filmul „Cercul Poeților Dispăruți”.

”Nu citim sau scriem poezie pentru că este drăguț, ci pentru că rasa umană este încărcată cu pasiune pe care și-o manifestă pentru frumos sau iubire”

          Poezia e sinceră, e nemuritoare. Da, și pentru a înțelege-o trebuie s-o descoperi de unul singur sau cu ajutorul cuiva care știe cum să te facă să o iubești. Și cine sunt cei care transmit emoția, stările, sentimentele din poezie, sunt ei actorii, actorii care pun suflet și încearcă prin arta lor să ne facă să înțelegem sublimul din poezie.

          „Poezie’n XXI”– în regia lui Vlad Trifaș, cea de a doua premieră a Teatrului Anton Pann din 2020, evenimente care stau sub semnul aniversării a 30 de ani de teatru profesionist la Rm Vâlcea, va avea loc în această sâmbătă de 18 ianuarie, de la ora 19.00. Va fi un spectacol, așa cum v-au obișnuit cei de la Teatrul Anton Pann, de la care veți pleca mai îmbogățiți sufletește.

          Dar, înainte de a vedea și această nouă premieră, Teatrul Anton Pann aduce în atenția dumneavoastră spectacolul de vineri 17 ianuarie- ”Emisie: Titanic Vals” după Tudor Mușatescu, regia MATEI LUCACI GRUNBERG, spectacol care până acum s-a jucat cu casa închisă  și la care sunteți invitați să participați și dumneavoastră. Așadar, vineri 17 ianuarie ”Emisie: Titanic Vals” și sâmbătă 18 ianuarie, „Poezie’n XXI”, amândouă de la aceeși oră 19.00, în Sala Mare, două spectacole marca Teatrul Anton Pann la care sunteți invitați să participați și dumneavoastră. Și de data aceasta veți pleca cu zâmbetul pe buze și mai îmbogățiți sufletește. Poftiți la teatru!

Teatrul Anton Pann este o instituție publicǎ de spectacole finanțatǎ de Consiliul Județean Vâlcea

 

Articole asemănătoare

EUROPAfest 2020 se muta din mai in iulie

Postat de - 8 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterÎn urmă anunțului din 6 aprilie 2020 al președintelui României, prin care a decretat prelungirea stării de urgență din cauza pandemiei de Coronavirus cu încă o luna, jmEvents, organizator de evenimente muzicale internaționale, vine cu următoarele precizări: Festivalului Internațional EUROPAfest, aflat la ediția a 27-a și Bucharest International Jazz Competition, aflat la ediția a 14-a, evenimente…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *