„UNIȚI ÎN CUGET ȘI-N SIMȚIRI” –Ediția a IV-a, 22.01. 2020

687 0

Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” și (în parteneriat cu) Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea, au organizat în data de 22 ianuarie 2020 un eveniment dedicat Unirii Principatelor Române. A fost o acțiune de tipul „Ora de istorie la muzeu”, aflată la ediția a IV-a, prin care elevii de liceu, însoțiți de cadre didactice, au avut posibilitatea de a pătrunde în atmosfera de epocă a secolului al XIX-lea, cu ajutorul bunurilor cultural expuse în monumentul istoric.

Prin acest eveniment, desfășurat în muzeul dedicat celui care scria că ”istoria este cea dintîi carte a unei nații”, încercăm să cultivăm tinerei generații sentimentul patriotic, identitatea și conștiință națională, valori autentice ale poporului roman. Generația pașoptistă și familia Bălcescu au militat pentru implinirea visului de secole a românilor publicând memorii, articole, broșuri și cărți pentru constituirea Statului Național Român. Nicolae Bălcescu afirma în discursul de revelion 1846/1847:”Ţinta noastră socotesc că nu poate fi alta decât unitatea românilor .Unitatea mai înţîi în idei şi simţăminte , care să aducă apoi cu vremea unitatea politică.”

Mulțumim doamnei inspector Dana Samoilă și cadrelor didactice de la Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea pentru implicare.

Valentin Hănulescu, muzegraf

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *