Ei sunt cei mai buni atleți din România în 2019

652 0

Alin Firfirică și Cristina Simion sunt cei mai buni atleți ai României în 2019! Sportivi, antrenori și colaboratori ai Federației de specialitate au urcat pe scenă pentru a-și primi premiul la Gala Atletismului Românesc. Junioara Talida Sfârghiu a atras toate privirile.

Prima campioană mondială la alergare montană din istoria atletismului românesc, Cristina Simion, a fost desemnată atleta anului 2019. Aflată la debutul la o competiție internațională de alergare montană, sportiva de 28 de ani a obținut anul trecut medalia de aur la Campionatul Mondial. La concursul ce a avut loc la Villa de Angostura (Argentina), Cristina Simion a cucerit și  o medalie de bronz în proba feminină pe echipe.

“Nu mă așteptam, dar îmi doream acest premiu. Este satisfacția muncii depuse, e o zi foarte importantă din viața mea. Sunt onorată și mă simt mândră să fiu printre vedetele din atletism, sunt emoționată. 2019 a fost un an perfect, titlul mondial mi-a adus o satisfacție maximă. Anul acesta îmi doresc o nouă medalie la individual la Mondiale, dar și să câștigăm cu echipa” – Cristina Simion, campioană mondială la alergare montană.

Alin Firfirică, absent motivat

Locul patru la Campionatele Mondiale și medalia de aur la Jocurile Mondiale Militare i-au adus lui Alin Firfirică titlul de sportivul anului 2019 în atletismul românesc. Discobolul legitimat la CSA Steaua nu a fost prezent la eveniment, aflându-se într-un cantonament de pregătire în Portugalia. Chiar și de la distanță, Alin Firfirică a transmis un mesaj video de mulțumire pentru premiul oferit de Federația Română de Atletism.

“Îmi face o deosebită plăcere să primesc acest premiu pentru al doilea an consecutiv. Am reușit acest lucru datorită oamenilor care mi-au fost alături și m-au ajutat. Sper să ne vedem în număr cât mai mare la Tokyo” – Alin Firfirică, locul 4 la Campionatul Mondial la aruncarea discului.

Viitorul atletismului românesc

Cea mai bună junioară din România, Talida Sfârghiu, a fost cea care a atras toate privirile la Gală. Medaliata cu argint în proba de 1500m la Festivalul Olimpic al Tineretului European, ea este considerată una dintre marile speranțe ale atletismului românesc. Atleta în vârstă de 16 ani este legitimată la cluburile CSM Suceava și CSM Rarăul Câmpulung.

“Sunt foarte emoționată, este unul dintre cele mai importante premii obținute până acum, se compară cu medalia de anul trecut de la FOTE. Mă simt foarte onorată, ținând cont că niciodată nu m-am gândit că o să ajung așa departe și că o să stau în aceeași sală cu atâtea personalități pe care le admir. Sper să nu îmi pierd acest titlu de cea mai bună junioară” – Talida Sfârghiu, medaliată cu argint la FOTE la 1500m.

Propunerea lui Florea pentru portdrapel la JO Tokyo

Președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, are încredere în atleții români că se vor întoarce cu cel puțin o medalie de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ultimul trofeu olimpic obținut de atletismul românesc datează din 2008. Constantina Diță a cucerit la ediția de la Londra medalia de aur în proba de maraton.

“2019 a fost un an mai bun decât precedenții. Suntem pregătiți să ne batem pentru medalii la Jocurile Olimpice. O medalie ar însemna o reînscriere a atletismului românesc în elita mondială. Mergm să cucerim o medalie de bronz, avem două șanse prin Alina Firfirică și Alina Rotaru. Mi-ar plăcea ca Alin Firfirică să fie portdrapelul României” – Florin Florea, președinte FR Atletism.

Premianții Galei de Atletism

Atletul anului 2019 – Alin Firfirică

Atleta anului 2019 – Cristina Simion

Atleta junior a anului 2019 – Talida Sfârghiu

Atletul junior al anului 2019 – Samuel Bucșă

Cel mai bun antrenor al unui sportiv senior din România în 2019 – Daniela Costian.

Cel mai bun antrenor al unei sportive senioare din România în 2019 – Ionuț Gălițeanu.

Cel mai bun antrenor al unui sportiv junior din România în 2019 – Virgil Costache;

Cel mai bun antrenor al unui sportive junioare din România în 2019 – Elena Erzilia Tîmpău;

Cel mai bun club sportiv în 2019 – 1. CSM București, 2. CSA Steaua, 3. CSM Onești;

Cluburile cu cei mai buni copii legitimați – 1. CSM București, 2. CSS Dinamo București, 3. CS Rapid București;

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *