Eduard Novak, bronz la Campionatul Mondial

822 0

Eduard Novak a început excelent noul sezon! Președintele Federației Române de Ciclism a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Paraciclism pe Velodrom.

Eduard Novak a urcat pe podium la chiar prima probă a Campionatului Mondial de Paraciclism pe Velodrom, competiție ce are loc în aceste zile în Canada, la Milton. El a încheiat cursa de 1 km contratimp pe locul al treilea, cu timpul de 1:08:310. Este pentru prima dată în carieră când Eduard Novak obține o medalie în această probă.

Președintele Federației Române de Ciclism nu are de gând să se oprească aici la competiția din Canada. El urmează să participe în alte trei probe. Vineri va intra în competiție în proba de 200m sprint, sâmbătă în cea de 4km urmărire individuală iar duminică va lua startul în cursa de scratch.

În 2019, Eduard Novak (43 de ani) a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Paraciclism pe Șosea de la Emmen (Olanda).

Palmares impresionant

Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria României. La Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, a câștigat medalia de aur în proba de urmărire pe pistă și pe cea de argint în proba de contratimp pe șosea. La ediția de la Beijing, din 2008, a cucerit medalia de argint în proba de contratimp pe șosea. La Tokyo, Eduard Novak va bifa cea de cincea participare la Jocurile Paralimpice.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *