Tendințele cererii de aur Q4 si FY 2019

1020 0

Cererea de aur a scăzut cu 1% în 2019 la 4.355,7 t

2019 a fost, în general, un an cu două jumătăți distincte: reziliența/creșterea în majoritatea sectoarelor în prima jumătate a anului a contrastat cu declinul pe scară largă al a doua.

Creșterea uriașă a fluxurilor de investiții în ETF-uri și produse similare a fost compensată de scăderea bazată pe prețuri a cererii consumatorilor.

Intrările în ETF-urile globale garantate cu aur au împins deținerile totale la un total record de 2 885,5 t.

Exploatațiile au crescut cu 401,1 t pe parcursul anului, cu 26.8t adăugat în Q4. Intrările au fost puternic concentrate în Q3 ca prețul aurului în dolari SUA s-au ridicat la un nivel ridicat de șase ani.

Băncile centrale au fost cumpărători neți pentru al 10-lea an consecutiv.

Rezervele globale au crescut cu 650,3 t (-1% y-o-y), al doilea cel mai mare total anual din ultimii 50 de ani. Achizițiile în T4 de 109,6 t au fost cu 34% mai mici, deși aceasta a fost parțial o reflectare a dimensiunii mari a cumpărării în 2018.

China și India au avut o putere asupra cererii globale a consumatorilor.

Împreună, cei doi giganți consumatoare de aur au reprezentat 80% din declinul y-o-y în q4 bijuterii și cererea de investiții de vânzare cu amănuntul. Prețurile ridicate ale aurului și un mediu economic mai moale au fost principalii vinovați.

Prețul aurului a fost în medie de 1.481 dolari/oz în T4.

Acesta a fost cel mai mare preț mediu din T1 2013. Deși prețul a rămas sub nivelul ridicat q3, acesta a fost bine susținut. Prețul aurului în diferite valute – inclusiv euro, rupii indiene și lire turcești – a atins cele mai înalte niveluri din istorie.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *