O gândire economică sănătoasă

700 0

”Ar trebui să terminăm cu această propagandă – sănătatea şi învăţământul, prioritatea zero în România şi să punem mai mult accent pe susţinerea mediului privat, aceea parte care creează bunăstare”, considera senatorul Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank. Declarația a fost facuta în 2019, asta ca să știm intențiile ministrului de Finanțe.

”Prioritatea zero în România trebuie să fie susţinerea sectorului privat, nu educaţia sau sănătatea” , a atras aenţia la Adevărul Live, presedintele Comisiei economice din Senat, liberalul Florin Cîţu, potrivit The Epouch Times. Declarația se regasește și în Adevarul.

”Eu cred că ar trebui să terminăm cu această propagandă, adică sănătatea şi învăţământul – prioritatea zero în România. Au fost 28 de ani priorităţi şi nu ştiu dacă vă place cum arată atât sănătatea, cât şi învăţământul. Când vorbim de ele în România, nu vorbim de reforme, ci de salarii mai mari. Vedem că aceşti bani au intrat în sectoarele respective, dar nu se văd. E momentul ca România să-şi pună prioritatea zero sectorul privat. Adică partea aceea care creează bunăstare”, a declarat Cîţu.

În opinia senatorului PNL, sectorul privat trebuie să fie principalul obiectiv în România, nu învăţământul, nu sănătatea. ”Trebuie să muncim mai mult. România nu-şi permite azi să stea o lună acasă, plătit, în condiţiile în care suntem aproape cea mai săracă ţară din Europa”.

”Un sector privat puternic aduce competiţie în sectorul de stat. Legea salarizării unitare este o critică importantă pe care o aduc acum. Este un lucru foarte important. Românii care au plecat din ţară nu poate pentru salarii,  pleacă pentru toate condiţiile din ţară, infrastructură, toate. Dacă le creşti salariile nu rezolvi foarte multe”.

”Suntem egali în faţă legii, dar nu suntem egali în faţa fiscului”, a afirmat fostul senator, actualul ministru al Finanțelor Cîţu.

Articole asemănătoare

ASF: La mulți ani, Europa!

Postat de - 9 mai, 2021 0
FacebookTwitterCu ocazia sărbătoririi ”Zilei Europei”, Autoritatea de Supraveghere Financiară salută efortul depus la nivel european pentru dezvoltarea piețelor financiare nebancare.…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *