Judeţul Vâlcea s-a aflat sub atenționare de Cod Portocaliu

641 0

Judeţul Vâlcea s-a aflat sub atenționare de Cod Portocaliu de intensificare a vântului cu rafale cuprinse între 60-și 70 de km, de ieri de la ora 18.30 până la ora 23.00.

Pe timpul nopții, pompierii militari au intervenit la două situații cauzate de vântul puternic :

– În data de 05.02.2020, ora 20.20, pompierii militari au intervenit în Râmnicu Vâlcea pe strada Regina Maria, pentru prinderea/fixarea unor elemente de construcție desprinse de  pe fațada unei mansarde, deoarece acestea puneau în pericol siguranța trecătorilor..

 

– În data de 05.02.2020, la ora 21.53, au intervenit în Râmnicu Vâlcea, cartier Râureni, pe strada Drumul Gării, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă aparținând unei societăți cu profil de producție mobilă. Până la stingerea incendiului, au ars circa 300 de kg de rumeguș și resturi rezultate în urma procesului de producție:  sub o copertină de aproximativ 30 mp. și materiale combustibile dintr-o magazie în care se afla centrala termică și vestiarele.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma scânteilor purtate de vânt de a coșul de evacuare a fumului de la centrala termică.

În acest moment nu se desfăşoară acţiuni de intervenţie pentru nici o situaţie generată de eventuale fenomene meteo periculoase.

Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm populației să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.

În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele și să identificați un spațiu care garantează protecția.

Dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărtați, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneți în interiorul autovehiculului și să purtați centura de siguranță.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *