Citylink lansează serviciul de Car Sharing, cu o flotă de 150 de automobile hibride

881 0

Platforma de mobilitate urbană Citylink lansează serviciul de Car Sharing, cu o flotă de 150 de automobile hibride

 Aplicația Citylink, compatibilă cu terminalele Android și iOS, permite utilizatorilor selectarea, deblocarea și utilizarea facilă a celui mai apropiat automobil disponibil

  • Costul parcării automobilelor Citylink este zero, indiferent de timpul de staționare, în toate parcările municipalității
  • Pentru o conectivitate sigură și rapidă, Citylink va folosi servicii oferite de Telekom Romania
  • Siguranța în trafic este susținută de anvelopele Michelin
  • UniCredit Leasing este partenerul de finanțare pentru serviciile Citylink
  • Amprenta redusă asupra mediului este asigurată de o flotă de automobile hibride, automate, cu un nivel redus de emisii, Toyota Yaris și Corolla

 București, 19 februarie 2020 Citylink, platformă de mobilitate urbană dezvoltată de o echipă locală de antreprenori cu experiență demonstrată în aria aplicațiilor și soluțiilor inteligente de transport, debutează, în România, cu serviciul de Car Sharing ce pune la dispoziția utilizatorilor, pentru început, o flotă de 150 de automobile disponibile în București și utilizabile în toată țara, toate cu propulsie hibridă și cutie de viteze automată. Automobilele și aplicația sunt conectate online cu ajutorul unui serviciu de internet mobil de mare viteză, care asigură o conectivitate rapidă, sigură, iar interacțiunea cu mașina va fi mult mai ușoară.

“Orașele inteligente au nevoie de mobilitate inteligentă, iar prin lansarea serviciului de tip car sharing ne propunem să eliminăm barierele esențiale din traficul Capitalei și al întregii țări – dependența de disponibilitatea altui șofer, aspectele necunoscute despre starea și siguranța mașinii utilizate, costul parcării – pentru locuitorii, turiștii și vizitatorii Bucureștiului și nu numai. Mai mult decât atât, am conceput serviciul după ce am studiat în profunzime traficul din Capitală și am decis să asigurăm utilizatorilor o tarifare corectă, avantajoasă, ce ține cont nu doar de timpul petrecut în mașină, ci și de distanța efectivă efectuată – practic, nu ne dorim ca, în perioadele de vârf de trafic, în care congestiile devin frecvente, utilizatorii să plătească faptul că sunt blocați între semafoare, ci proportional și cu distanța parcursă. Iar reducerea traficului este și unul dintre motivele principale pentru care lansăm un serviciu care, conform calculelor noastre, la o flotă de 150 de mașini, într-un regim de utilizare medie, poate elimina 1.000 de automobile din trafic, în fiecare zi”, a declarat Igor Grosu, CEO și cofondator Citylink.

Mai mult decît atât, prin funcția Lock & Keep, Citylink devine un serviciu perfect adaptat la nevoile șoferilor români, ce permite rezervarea unei mașini, utilizarea dar și păstrarea acesteia, pentru toate orele sau chiar zilele pentru care îi este necesară unui utilizator. De altfel, tarifarea folosirii unui automobil Citylink este plafonată la un nivel maxim de 140 de lei pe zi, pentru modelele Yaris, și 170 de lei pe zi pentru Corolla, în limita a 50 de kilometri parcurși.

În plus, parcarea, unul dintre aspectele menționate cel mai des de șoferii din Capitală drept factor dificil de gestionat, este gratuită pentru toate automobilele Citylink, indiferent de timpul de staționare, în toate parcările Capitalei administrate de municipalitate. De asemenea, Citylink va extinde, permanent, și lista locurilor rezervate pentru utilizatorii săi în parcările private din Capitală, ce vor deveni disponibile și rezervabile, și ele, în mod facil, direct prin intermediul aplicației de smartphone.

Pentru părinții care folosesc mașina pentru transportul celor mici, fiecare automobil din flota Citylink are, în standard, un scaun auto pentru copii, de tip înălțător.

Viitorul este al orașelor inteligente, al tehnologiilor care le conectează și al inovațiilor ecologice

“Conceptul Smart City de la Telekom Romania susține orașele, afacerile și cetățenii, prin optimizarea traficului, îmbunătățirea siguranței urbane, a calității aerului sau prin implementarea inteligentă a iluminatului. Telekom Romania a fost prima companie din țara noastră care a implementat un astfel de proiect încă din 2016. Cu o experiență semnificativă în alegerea și integrarea tehnologiilor Smart City, Telekom Romania s-a alăturat proiectului City Link, oferind soluțiile de conectivitate pentru flota de mașini cu ajutorul abonamentului Freedom – mobil, cu beneficii nelimitate și libertate de contract”, a declarat Ovidiu Ghiman, directorul executiv comercial pe segmentul business al Telekom Romania.

,,Am acceptat cu bucurie să fim parteneri ai Citylink, un proiect dedicat mobilităţii mai eficiente, accesibile, şi, poate cel mai important, mai verzi. Michelin şi-a asumat un angajament faţă de mobilitatea sustenabilă, concept integrat în misiunea noastră – un mod mai bun de a avansa. Anvelopele noastre au la bază principiul performanței de lungă durată şi îşi păstrează performanțele până ating limita legală de uzură de 1,6 mm. O astfel de utilizare reduce amprenta asupra mediului în industria anvelopelor. Susținem tehnologia din spatele dezvoltării de combustibili alternativi – hidrogenul – care astăzi a ajuns deja la maturitate. Direcţionăm inovaţia noastră către dezvoltarea de noi forme de mobilitate, prietenoase cu mediul. Citylink propune un tip de mobilitate care este în strânsă legătură cu strategia noastră de a proteja mediul înconjurător, vizibilă în toate acţiunile, de la dezvoltarea produselor la producția acestora în fabricile Michelin” a declarat Spyros Politis, Director Marketing Michelin Europa Centrală de Sud

UniCredit Leasing are o poziţie de top pe piaţa de leasing financiar, susţinând dezvoltarea economiei româneşti prin produsele de finanţare oferite. Grija pentru clienţi şi promovarea mobilităţii cu impact redus asupra mediului sunt permanent printre obiectivele companiei.

Automobile hibride, cu impact redus asupra mediului

 O flotă de 150 de automobile cu propulsie hibridă, modele Toyota Yaris și Corolla, automate, cu o fiabilitate demonstrată în cadrul mai multor servicii de tip car sharing și ride sharing la nivel global, dar și cu o amprentă redusă asupra mediului înconjurător – doar 80g CO2/Km, cu 40% mai mic decât automobilele similare cu ardere internă – și un nivel minim de emisii, asigură, de acum, mobilitatea oricărei persoane ce deține un permis de conducere valabil, prin disponibilitatea permanentă de utilizare, proximitatea în întreaga Capitală, ușurința de accesare și tarifarea avantajoasă, în raport cu alte soluții tradiționale sau moderne de transport.

Un vehicul hibrid este echipat atât cu motor cu ardere internă, cât și cu motor electric. Autonomia unui automobil cu propulsie hibridă acoperă cu ușurință distanțele lungi, poate fi utilizat în ăntreaga țară, este alimentat de la pompele obișnuite de benzină și nu depinde în niciun fel de disponibilitatea sau frecvența stațiilor de încărcare electrică.

Cum funcționează serviciul de Car Sharing Citylink

Utilizatorul își descarcă aplicația Citylink de la https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.Citylink.app pentru smartphone-urile Android și, respectiv, https://itunes.apple.com/ro/app/id1459516650 pentru terminalele iOS. Odată ce acesta a activat contul din aplicație și a introdus informațiile despre carte de identitate, permis de conducere și cardul bancar, serviciul de car sharing devine disponibil, imediat după validarea documentelor de către echipa de suport.

Pe hartă, clientul optează pentru cel mai apropiat automobil Citylink, îl rezervă pentru durata de timp necesară încît acesta să ajungă la mașina respectivă, iar din acel moment, automobilul nu mai este disponibil pentru un alt client Citylink.

Odată ajuns la automobil, clientul descuie mașina direct din aplicație iar, ca pas necesar pentru a asigura siguranța și confortul utilizării, acesta menționează dacă automobilul este într-o stare adecvată – curat, parcat corespunzător, fără urmele niciunui incident.

După pornirea cursei, ajuns la destinație, utilizatorul serviciului Citylink poate opta între a încheia cursa – moment în care automobilul devine disponibil pentru orice alt client interesat – și a parca și păstra mașina, pentru o perioadă determinată de timp, pentru a avea automobilul la dispoziție și pentru tranzitul către următoarea destinație.

La final, tarifarea are loc automat, exclusiv prin intermediul aplicației mobile. Lista integrală a tarifelor de utilizare a serviciului Citylink este disponibilă la https://www.Citylink.ro/tarife-masini/.

Despre Citylink

Citylink este o platformă de mobilitate urbană inteligentă, dezvoltată de o echipă de antreprenori locali cu experiență demonstrată în aria aplicațiilor și a serviciilor smart, menite să aducă un plus de confort și eficiență în viața românilor. Informații complete despre platforma de mobilitate urbană Citylink sunt disponibile la www.Citylink.ro și www.facebook.com/Citylink.ro.

Despre Telekom Romania

Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienți.

Soluțiile Telekom deschid o lume infinită de oportunități, de a împărtăși cele mai frumoase și emoționante experiențe cu familia, prietenii, colegii și cu cei din jur. Misiunea Telekom este de a îmbogăți viețile oamenilor, oferindu-le acestora servicii integrate fixe și mobile, tehnologii de ultimă generație 4G, fibră optică, precum și Internet TV, care aduce utilizatorilor o nouă experiență de divertisment, cu acces la conținut exclusiv și de calitate, pe toate ecranele, și funcționalități interactive avansate. Telekom Romania este partenerul de încredere al companiilor, pentru care oferim soluții complete de comunicații și IT&C. Rețeaua noastră conectează oameni, mașini și conținut, pentru un viitor mai bun, mai sigur și mai simplu. Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate.

Despre UniCredit Leasing Corporation

UniCredit Leasing Corporation IFN SA face parte din grupul financiar UniCredit Romania, alături de UniCredit Bank şi UniCredit Consumer Financing, oferind beneficiarilor săi o gamă completă de produse şi servicii financiare și alte servicii auxiliare. UniCredit Leasing Corporation IFN S.A. și UniCredit Leasing Fleet Management S.R.L. furnizează produse de leasing financiar şi produse de leasing operaţional, pe perioade medii de leasing de 12-60 luni, în următoarele domenii: leasing de echipamente industriale, autovehicule, proprietăţi imobiliare. Pe lângă serviciile aferente acestor domenii majore ale industriei leasingului, brokerul de asigurări afiliat, UniCredit Insurance Broker, deservește zona de servicii de intermediere în asigurări. UniCredit Leasing Fleet Management oferă servicii de leasing operaţional, precum şi servicii de gestionare a parcurilor auto.

UniCredit Romania este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, oferind bazei de 26 milioane de clienţi o reţea unică vest, central şi est-europeană.

Despre Michelin Group și Michelin România

Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătățirii sustenabile a mobilității bunurilor și persoanelor prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Aceasta oferă, de asemenea, servicii inovatoare ce sprijină afacerile, servicii de mobilitate digitale și publică ghiduri de călătorie, ghiduri pentru hoteluri și restaurante, hărți și atlase rutiere. Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4000 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești și o rețea comercială. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 țări).

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *