Șase medalii pentru “tricolori” la Campionatul European U21!

738 0

Tenisul de masă românesc a dominat Campionatul European U21! ”Tricolorii” au cucerit medalii la toate probele în care au luat startul la competiția din Croația.

Șase trofee, dintre care două de aur, două de argint și două de bronz au obținut sportivii români la Campionatul European de Tenis de Masă U21, cea mai
importantă competiție a sezonului la această categorie de vârstă. Adina Diaconu, Cristian Pletea și Rareș Sipoș sunt noii campioni europeni.

Adina Diaconu și Cristian Pletea au cucerit titlul european în proba de dublu mixt. Cei doi au avut un parcurs fără greșeală și au câștigat medaliile de aur după ce s-au impus în finală în fața francezilor Basien Rembert și Nolwenn Fort cu scorul de 3-2.
Adina Diaconu nu s-a oprit aici și și-a mai trecut în palmares alte două medalii de
bronz: una în proba de simplu și una în proba de dublu feminin, alături de Andreea Dragoman. Dragoman a urcat și ea încă o dată pe podium. Românca a cucerit medalia de argint în proba de simplu, după ce a pierdut finala în fața franțuzoaicei Prithika Pavade cu scorul de 2 – 4.

 

Băieții au fost la înălțime

Băieții nu s-au lăsat nici ei mai prejos. Cristian Pletea a cucerit titlul european și în proba de dublu masculin, alături de bunul său prieten Rareș Șipoș. ”Tricolorii” au învins în finală perechea formată din Andrei Putuntica (Rep. Moldova) și Jiri
Martinko (Cehia) cu scorul de 3-1.
Rareș Șipoș este si el dublu medaliat la Campionatul European U21. El a câştigat argintul în proba de simplu, după ce a fost depășit în finală de rusul Vladimir Sidorenko cu scorul de 4-1.

România a fost reprezentată de opt sportivi la Campionatul European U21,
competiție ce a avut loc la Varazdin (Croația), în perioada 4-8 martie. Lotul
României a fost format din Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Tania Plăian, Elena Zaharia, Cristian Pletea, Rareș Șipos, Bogdan Sângeorzan și Paul Mladin, antrenori fiind Viorel Filimon și Ionuț Seni.

 

Medaliați la Campionatul European U21 de tenis de masă
Perechea Adina Diaconu/Cristian Pletea –  aur la dublu mixt
Perechea Cristian Pletea/Rareș Șipoș – aur la dublu masculin
Perechea Andreea Dragoman/Adina Diaconu – bronz la dublu feminin
Andreea Dragoman – argint la simplu feminin
Rareş Şipoş – argint la simplu masculin
Adina Diaconu – bronz la simplu feminin.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *