Comedia Zorilor

1906 0

Am  primit un frumos cadou la Teatrului Ariel, în seara zilei de 8 Martie, spectacolul „Comedia zorilor”.

Această comedie  ne arată realitatea crudă, tristul adevăr,  ascuns sub semnul umorului, cu ajutorul unor replici amuzante, actuale.

„Comedia zorilor” este de fapt Tragedia  Zorilor, ignorată de tinerii noștri inteligenți și talentați, dar îngropați de anturajul greșit și de alcool. Acestea sunt ucigașii tăcuți ai sentimentelor și relațiilor frumoase, ale curajului, ale talentului. Acesti tineri minunați, care își pierd stima de sine și care nu ajung la amurgul vietii.

Spectacolul parcurge experienţa iniţiatică a patru tineri, care trăiesc între deziluzie şi speranţă, candoare şi inechitatea regulilor sociale, între imaginaţie şi inflexibilitatea unei ordini, pe care nu o pot transcende, dar căreia îi răspund cu încrederea tinerească în viaţă şi prin optimism. Se accentuează, nu o dată, autenticitatea personajelor, francheţea tonului şi, îndeosebi, prospeţimea unui dialog suplu şi alert.

Spectacolul acesta presupun că  va aduce la teatru elevi de liceu și studenți, cei care sunt țintele lui. Dar piesa ni se adreseaza nouă, tuturor, tinerilor, de toate vârstele.

Actorii tineri și minunați ai Teatrului Ariel ne transmit și nouă, dar în special publicului și de  aceasta dată , un mesaj de descoperire, de învățare, transmis cu iubire si talent.

Curierul de Râmnic așteaptă cu  plăcere și interes desfășurarea viitoarelor spectacole ale acestui teatru, parcă renăscut, âintr-o zodie fericită.

Distribuţia:

Diana Gherasim
Radu Bunescu
Theo Gabăr
Alexandru Nuţă

Autor: Mircea Ştefănescu
Adaptare text: Raluca Păun
Regia: Alexandru Boureanu

Scenografia: Costinela Ungureanu
Asistent scenografie: Adrian Ţîrcă

Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *