IPJ Vâlcea transmite

640 0

MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIȚIȘTI

 

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Drăgășani au procedat la oprirea în trafic pe strada Tudor Vladimirescu, a unei autoutilitare condusă de un bărbat din municipiul Sibiu.

În urma controlului efectuat, polițiștii au constatat că bărbatul transporta cantitatea de 4,8 m.c. material lemnos, diverse specii, lemn de foc, fără a deține documente legale de proveniență ori aviz de însoțire a mărfii.

Având în vedere acest aspect s-a luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de material lemnos care a fost dată în custodie Ocolului Silvic Drăgășani.


 

ORDIN DE PROTECȚIE PROVIZORIU, EMIS DE POLIȚIȘTI

 

Polițiștii vâlceni au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat  din localitatea Șirineasa, care și-ar fi lovit mama

 

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiști din cadrul Postului de Poliție Șirineasa au fost sesizați prin apel 112 de o femeie din localitate, cu privire la faptul că are un conflict cu fiul său.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că între cele două persoane, care au domiciliu comun pe raza localității Șirineasa, ar fi izbucnit un conflict spontan, tânărul a lovit-o pe mama sa, după care s-a dus în locuinţă unde a spart mai multe bunuri.

În urma altercației femeia nu a prezentat urme de violență şi nu a solicitat acordarea de îngrijiri medicale. S-a procedat la întocmirea formularului pentru evaluarea riscului iminent asupra vieții și integrității victimei, reieșind faptul că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Pe numele tânărului polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și distrugere.


       Recomandări pentru prevenirea violenței intrafamiliale

 

-evitați certurile in familie, mai ales cele generate de beție, relatii extraconjugale sau neonorarea obligației de întreținere. In aplanarea unor astfel de conflicte acționați cu tact și răbdare, reținând cont de emotivitatea fireasca ce se instituie in aceste cazuri;

-dacă soțul sau alt membru al familiei este iritat, aflat sub influența băuturilor alcoolice sau are tendințe de agresivitate, feriți din calea acestuia până aplanați conflictul orice obiecte tăietoare, înțepătoare sau contondente;

-nu lăsați rudele soției sau ale soțului să se amestece în discuții, deoarece acestea pot fi părtinitoare;

-dacă sunteți de față când se naște o stare conflictuală în altă familie cereți să vi se relateze întregul incident, ascultând cu tact fiecare parte implicată, nu alimentați suplimentar scandalul, ci încercați să faceți o împăcare între părți;

-nu uitați că metoda de împăcare este bună daca ea contribuie la aplanarea conflictului. De obicei părțile simt nevoia unui judecător care să le dea dreptate;

-nu uitați sa faceți referire la copii, câți ani au, ce realizări au, sprijinul de care aceștia l-au beneficiat de la părinți, mândria de părinte poate constitui cheia împăcării.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *