Pieţe Prest SA dezinfectează în ritm susţinut scările tuturor blocurilor din Râmnicu Vâlcea

687 0

Pieţe Prest SA a demarat dezinfecţia scărilor de bloc din municipiu, până la jumătatea acestei săptămâni ”bifând” mai multe zone printre care Zăvoi, cea cuprinsă între străzile Carol I, Arhiepiscopiei şi Calea lui Traian şi cartierul Traian (între bd. Nicolae Bălcescu şi str. Grigore Procopiu – până la Complexul ”Dovali”). Prima zi a lunii aprilie a găsit echipele Pieţe Prest la blocurile din cartierul Nord (între străzile Grigore Procopiu şi Matei Basarab), precum şi la cele dintre străzile Remus Bellu şi Ferdinand; după finalizarea jumătăţii de Nord a municipiului, se va ataca, până la finele săptămânii viitoare, partea de Sud, respectiv cartierele Ostroveni, 1 Mai şi Calea lui Traian Sud. Substanţele biocide folosite (Bionet şi Septol) au o remanenţă de 15 zile, ceea ce însemnă că procesul de dezinfectare va fi reluat peste două săptămâni.

 

• • •

În urma comunicării Hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6/30.03.2020 prin care s-a dispus suspendarea parţială şi temporară a activităţii Căminului pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni – decizie motivată de dorinţa de a proteja un grup extrem de vulnerabil, ca vârstă şi ca boli preexistente, în faţa epidemiei de coronavirus – o parte însemnată dintre aparţinătorii seniorilor aflaţi în grija CPV au declarat că nu au posibilitatea fizică de a-i prelua, fie datorită faptului că se află în afara ţării, fie ca urmare a restricţiilor de mobilitate impuse la nivel naţional, şi că doresc ca rudele lor să fie îngrijite, în continuare, în Cămin.

În aceste condiţii, la nivelul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea s-a dispus menţinerea în Cămin a acestor vârstnici, cu condiţia semnării de către aparţinătorii lor a unei declaraţii pe proprie răspundere conform căreia îşi asumă această decizie, precum şi orice consecinţe derivate din aceasta.

În paralel, personalul medical şi administrativ al Centrului pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni şi-a înăsprit protocoalele de lucru şi şi-a crescut nivelul de protecţie, astfel încât posibilitatea de contaminare să fie cât mai redusă.

Biroul de Presă

Articole asemănătoare

Comunicat DGASPC Vâlcea

Postat de - 26 iulie, 2020 0
FacebookTwitterCOMUNICAT DE PRESA In aceste zile in centrele DGASPC  se duce o lupta acerba pentru protejarea vietii beneficiarilor nostri, beneficiari…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *