Evoluția aurului înainte de isteria coronavirus

925 0

”În februarie, băncile centrale au cumpărat un aur net de 36 de tone (t), aproape o treime mai mare decât achizițiile nete din ianuarie, dar cu 52% mai mici. 1 Acest lucru aduce achiziții nete de la 64,5 t, cu 44% mai mici decât cele 116,1 t din achizițiile nete în primele două luni ale anului 2019.

Reducând totalul net al lunii februarie în cumpărăturile sale brute (39,1t) și vânzările (3,1t) arată că achizițiile rămân sănătoase și vânzările rămân scăzute. Dintre băncile centrale care și-au raportat rezervele de aur la sfârșitul lunii februarie, Turcia (24,8 t), Rusia (10,9 t), Kazahstan (1,8 t) și Qatar (1,6 t) au fost singurii cumpărători notabili în cursul acestei luni. 2  Între timp, Uzbekistan (3.1t) a fost singurul vânzător important.

În prezent, în total cinci bănci centrale au crescut rezervele de aur cu cel puțin o tonă, comparativ cu opt în primele două luni ale anului 2019.

Deși ne așteptăm ca mai multe date pentru luna februarie să fie lansate în următoarele câteva luni (este obișnuit ca aceste date să vină cu o întârziere), este corect să ne întrebăm cum se potrivesc aceste date noi cu tendințele existente. Ca urmare a scăderii constante a achizițiilor nete lunare din august, ceea ce a avut ca rezultat o scădere de 16,3 t în cinci luni a lunii decembrie, am observat o creștere a nivelului achizițiilor nete lunare atât în ​​ianuarie cât și în februarie.

Deseori suntem întrebați dacă cererea băncii centrale va fi susținută. Ultimele două luni sugerează clar că aurul continuă să fie o componentă importantă a rezervelor străine, în ciuda nivelurilor crescute ale cererii din ultimii ani. Dar, la fel ca toată lumea, instabilitatea recentă a pieței și incertitudinea vor fi în fruntea minții bancherilor centrali. Și, deși credem că băncile centrale vor rămâne cumpărători neri în 2020, este rezonabil să credem că este posibil să nu vedem la fel de mult cumpărarea pe care am făcut-o în ultimii doi ani.” Aceste apreciri aparțin lui Krishan Gopaul, Grupul de informații de piață din Consiliul Mondial de Aur.

Articole asemănătoare

Monica Lovinescu

Postat de - 20 aprilie, 2021 0
FacebookTwitter„Adevăratul curaj este cel fără speranţă” Monica Lovinescu Unica fiică a criticului literar Eugen Lovinescu şi a profesoarei Ecaterina Bălăcioiu, Monica…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *