Domunule ministru Velea, dați arme la pădurari!

677 0

Dădurăm în sfarșit ordonanța prin care să salvăm pădurile. Se fura masiv înainte de prima ordonanță, dar s-a furat și mai tare dupa aceiași primă ordonanță. Toată presa este plină de exemple.

”Potrivit actului normativ publicat în această seară,(ordonanta militara numarul 7 n.r.) inspectorii Gărzilor Forestiere se vor alătura dispozitivelor de ordine publică și control rutier împreună cu echipajele Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale care controlează respectarea măsurilor de combatere a răspândirii COVID-19 pe întreg teritoriul țării, în vederea desfășurării activităților specifice pe linie de control silvic și controlului legalității transporturilor de masă lemnoasă” a scris sâmbătă, pe Facebook, ministrul Costel Alexe de la păduri.

Acum, Garda Forestieră, împreună cu jandarmeria și poliția și armata vor face controale la materialul lemnos. Iar domnul ministru Alexe îsi umflă pieptul. Să nu spunem că nu poți fi numit ministru la păduri dacă nu vii pe o anumită fileră. Să zicem ca este de bună credință. Dar tu, când ai văzut că pădurarii sunt batjocoriți și umiliți, de ce nu ai luat măsuri? Are Garda Forestiera, și nu stim noi, puști cu lunetă, dispozitive de văzut noaptea, infraroșii, câini de hăituiala, veste antiglonț, bocanci de pădure și așa mai departe? Că de pădurari nu poate fi vorba.

Ia să vezi tu pădurarul cu pusca pe umăr, cu uniformă de camuflaj, cu veste antiglonț…îți mai arde de furat? Și cu mașini de teren din acelea confiscate de ANAF.

Și să-i dai posibilitatea prin statut să nu poata fi dat afară de vreun șef la intevenția nu știu cui! S-ar mai fura?

Domnule ministru Velea, șeful ordonanțelor, acum este momentul.

Și șmecherii bagă capul la cutie. Informația care le spune cât o să mai dureze le vine prompt.”Dacă vorbim de starea de urgență e foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare, înainte să ajungem la data limită a stării de urgență”, a spus Arafat.

Așa că luați măsura de acum, ca procesul de furt să nu fie reluat peste o lună.

Curierul de Ramnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *