Să vedem ce spune domnul ministru Cîțu:”… în acelaşi timp se face o reformă în aparatul administrtiv. Informatizarea aparatului public este o reformă care va avea implicaţii mult mai importante şi pe termen lung decât orice altă decizie cu şomaj tehnic, pe termen scurt, o lună.
Informatizarea aparatului public va restructura total administraţia publică şi veţi vedea că va arăta altfel într-un an. Noi vrem să avem un aparat public eficient şi mai suplu, nu doar o decizie de o lună de zile. 200 de milioane de lei atât era economia la buget dacă mergeau o parte din bugetari în şomaj.
Problema era că nu putea să fie o măsură unitară, era o măsură doar pentru câteva ministere.
Dar nu am abandonat ideea reformării întregului aparat. Am terminat reorganizarea ANAF de unde au dispărut 2.500 de posturi, dintre care 125 de conducere. Urmează Ministerul Finanţelor Publice. Importantă este informatizarea, care face o reformă curată, pe termen lung”, a spus domnul Cîţu într-o intervenție la Digi24 .
Urmărim cu interes această restructurare pentru că, dupa opinia mea, cea de la ANAF, nu a fost restructurare. Marea majoritate a celor 2500 de posturi care nu erau ocupate erau posturi de execuție de care și acum duce lipsă instituția. Iar cele 125 de posturi de conducere restructurate nu reprezintă mare lucru în sutele de posturi de conducere, ca să nu zicem mii, din ANAF.
Vă fac o propunere. Dați exemene pe post, televizate ca la bacalaureat și veți vedea cu câți mai ramâneți. Și pe multele posturi goale care o să rămână, angajați absolvenți de A.S.E. și creșteți o nouă generație de competenți meritocrați.
Altfel, totul rămâne la nivel de bune intenții.
Cătălin Statie