Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Vâlcea, la data de 28 aprilie 2020, sunt următoarele cazuri

781 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

BULETIN INFORMATIV

 

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Vâlcea, la data de 28 aprilie 2020, sunt:

  • 189 persoane aflate în centrele de carantină din județ;
  • 148 de persoane aflate  în izolare și monitorizate la domiciliu;
  • 22 de cazuri de persoane infectate cu COVID -19 de la debutul pandemiei.

 

Menționăm că ultimele două cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus (din care un caz reprezintă o recădere) pe teritoriul județului au fost diagnosticate în data de 27.04.2020, în prezent cele două persoane fiind internate într-o unitate sanitară din județ.

 

Toți pacienți diagnosticați pozitiv din județ au o stare de sănătate staționară, niciunul nefiind internat în secția ATI.

 

Totodată, DSP Vâlcea a dispus măsura izolarii a cinci agenți de poliție, care au intrat în contact cu detașamentul de jandarmi din judetul Dolj în cadrul căruia au fost dignosticate pozitiv mai multe persoane. Zilele acestea urmează să fie testați toți angajații structurilor MAI din județ care au intrat în contact cu echipele de jandarmi doljene.

 

În ultimele 24 de ore, polițiștii vâlceni au desfășurat 53 de misiuni alături de celelalte structuri din dipozitivul de ordine și siguranță publică, iar în urma activităților desfășurate au fost verificate peste 300 de persoane, fiind aplicate 58 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de peste 94.000 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor ordonanțelor militare privind izolarea la domiciliu și restricțiile de circulație. De asemenea, au fost aplicate trei amenzi cu o valoare totală de 7.500 de lei pentru fapte de natură economică.

 

Vă reamintim că, începând cu data de 27 aprilie a.c., circulația pesoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței, este permisă, indiferent de intervalul orar, strict pentru deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi, precum și în condițiile art.1 alin.(1), (2) și (5) din Ordonanța militară nr.8/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, în cazul deplasării pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță,  deplasarea pentru realizarea de activități agricole, precum și deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

 

Totodată, în intervalele orare 07.00-11.00 și 19.00-22.00 circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă strict pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, inclusiv deplasarea în condițiile art.1 alin.(3) și (5) din Ordonanța militară nr.8/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie, deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

De asemenea, operatorii economici care comercializează alimente și produse de strictă necesitate își vor organiza programul de lucru pentru a facilita și a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalele orare 07.00-11.00 și 19.00-22.00.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *