Pandemia minciunilor PSD, a devenit a doua mare amenințare pentru România, după coronavirus

258 0

Criza coronavirusului a pus în dificultate economia, iar efectele le resimţim cu toţii. În faţa noilor provocări, guvernul Orban a demonstrat maturitate şi responsabilitate, gestionând o situaţie nouă, care a bulversat toată societatea românească. Astfel, Guvernul PNL a analizat şi implementat rapid un pachet amplu pentru repornirea economiei româneşti.

În tot acest timp, PSD este blocat într-o polemică politică contraproductivă, menită să afecteze prin obtuzitate măsurile pozitive luate de Guvern, doar pentru a vâna capital politic. În condiţiile în care, PSD a lăsat în urmă o capacitate administrativă a statului distrusă, a devenit o obrăznicie atitudinea pe care o are în Parlament, prin depunerea amendamentelor aberante la fiecare Ordonanţă a Guvernului.

Ordonanța de urgență privind amânarea ratelor, era o măsură cu scopul de a ajuta persoanele care au suferit diminuări salariale sau au pierdut locurile de muncă, pe fondul crizei generate de COVID 19. Parlamentarii PSD au strecurat printre categoriile vizate, prin amendamente, pe cei cu istoric de rău platnici sau antreprenori şi persoane fizice, care doar beneficiază în mod fals de aceste prevederi. O bătaie de joc faţă eforturile depuse în acest moment.

O altă măsură, maltratată de PSD la Senat, este IMM Invest, un program substanţial de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii din România. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii este pregătit să implementeze Programul IMM Invest România, ca măsură de menţinere în viaţă a peste 40.000 de IMM-uri. Din calculele Guvernului reiese că astfel vor fi susţinute, doar în prima fază, aproximativ 600.000 de locuri de muncă. Un aspect deosebit era faptul că Programul IMM Invest nu impunea resticţii de niciun fel, ci se adresa tuturor companiilor mici şi mijlocii din România. Ce face PSD? Scoate mai multe categorii de potenţiali beneficiari, împiedicându-le posibilitatea de a accesa fondurile.

Am facut apel către colegi, în dezbaterile organizate la Senat, să trateze aceste momente prin care trecem cu responsabilitate şi maturitate, fără demagogie şi populism. Propunerile legislative nu trebuie să încarce şi mai mult bugetul care este deja întins la maxim, aşa cum se întâmplă în orice vreme de criză. I-am îndemnat pe colegii parlamentari să sprijine Guvernul României în prioritizarea a ceea ce este important pentru comunitate şi nu pentru interesele electorale. Dar, din nefericire, am ajuns în situţia în care parlamentarii PSD speculează vulnerabilităţi economice pentru a le transforma în puncte electorale, pe spatele cetăţenilor.

După ce 3 ani şi jumătate au dinamitat bugetul de stat şi au ignorat fondurile europene, astăzi refuză să pună umărul la relansarea economică, prin amendamente populiste şi imposibil de aplicat, denaturând măsurile sănătoase ale Executivului. Pandemia minciunilor PSD, a devenit a doua mare amenințare pentru România, după coronavirus.

 

Senator

Romulus Bulacu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *