Un medic basarabean va conduce Spitalul Județean Suceava

775 0

Unul dintre cei mai buni neurochirurgi din țară va prelua conducerea Spitalului Județean Suceava. Anatolii Buzdugan este noul manager al unității medicale și îl va înlocui în scurt timp pe generalul Ionel Oprea, când spitalul va deveni sută la sută operațional.

Anatolii Buzdugan va fi ajutat de directorul medical Valerian Gavrilovici și de directorul de îngrijiri Geanina Gorescu, scrie InfoPrut, preluat de Romanian Global News.
Noul manager al Spitalului Județean Suceava este un medic originar din Fălești, un orășel din R. Moldova. El a absolvit Facultatea de Medicină din Chișinău și a profesat la spitalele din Chișinău și Bălți. Însă, acum 18 ani, neurochirurgul s-a mutat la Suceava, acolo unde a înființat o secție de neurochirurgie.

Anatolii Buzdugan a știut de mic că își dorește să trateze oamenii. În timpul războiului de pe Nistru, acesta a avut grijă de pacienții de pe front. În 1995, el era șef al secției de neurochirurgie al Spitalului din Bălți, pe care a înființat-o, dar a mers la Iași pentru doctorat.
Atunci, România nu i-a recunoscut specializarea și a trebuit să susțină încă o dată examenele, chiar dacă avea ani de practică în spate. Ulterior, însă, acestuia i s-a spus că la Suceava urmează să se creeze o secție de neurochirurgie. Așadar, doctorul și-a luat rămas bun de la Basarabia și s-a mutat peste Prut.

Totuși, după plecarea lui Anatolii Buzdugan, pacienții îl căutau prin spital, iar unii dintre ei chiar veneau la Suceava pentru consultații.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *