Informații de ultimă oră privind șomajul tehnic

114 0

Documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic, vor fi transmise, începând de vineri, 1 mai 2020, prin Registratura electronică pusă la dispoziție de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home.

 

Transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate.

 

De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc.

 

Menționăm că prin aplicația aici.gov.ro vor fi transmise atât documentele pentru plățile făcute prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cât și pentru cele care sunt gestionate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).

 

Șomajul tehnic – până la finele lunii aprilie 2020 s-au înregistrat 1020 angajatori care au solicitat plata aferentă lunii martie 2020, pentru 6335 persoane.

 

LEGEA 19/2020privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ

Pentru depunerea cererilor aferente drepturilor legale, documentele se depun în primă etapă pe adresa de email a instituției noastre: ajofm@vl.anofm.ro, urmând ca ulterior documentele să fie depuse tot pe platforma : https://aici.gov.ro/home.

 

Legea nr. 19/2020 – până la data de 05 mai 2020, s-au înregistrat 48 angajatori care au depus documente pentru 85 persoane în vederea efectuării plăților conform prevederilor legale.

 

Firmele care au depus documentația necesară au toate domeniile de activitate existente în județul nostru, începând de la domeniul hotelier (cameriste, barmani, recepționeri, bucătari, alimentație publică, prestări servicii (frizeri, coafură-manichiură, ateliere, auto, spălătorii auto, croitorie, patiserii, cabinete medicale individuale (pe diferite specializări), precum și firme din construții și din domeniul prelucrărilor, etc.

 

Numărul unic de telefon unde se pot afla informații cu privire la acordarea șomajului tehnic: 021 – 444 – 0000.

AJOFM VÂLCEA – telefoane pentru acordarea de informații suplimentare privind șomajul tehnic și legea privind zilele libere pentru părinți:   0771.174.993;  0733.938.867

 

Comunicare Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea

Articole asemănătoare

Strigăt de disperare al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea

Postat de - 7 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterSpitalul Județean de Urgență Vâlcea transmite pe această cale o solicitare către toate autoritățile locale ale județului Vâlcea în vederea sprijinirii unității medicale în achiziția de echipamente de protecție pentru cadrele medicale care își desfășoară activitatea în această unitate. La sfârșitul săptămânii trecute CN Unifarm SĂ a achizitonat 200.000 măști protecție FFP 2, măști ce au fost repartizate în vederea ACHIZIȚIONĂRII de către structurile implicate în prevenirea și tratarea infecțiilor cu SARS…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *