Investiții în transportul public – Cheltuirea responsabilă a banului public în cadrul ETA

752 0

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea trebuie să adapteze planul de investiții pentru acest an, prioritizând transportul public și reducerea poluării. Transportul public din Râmnicu Vâlcea poate fi un mediu propice răspândirii noului coronavirus. De aceea, autoritățile locale trebuie să pregătească din timp măsuri de folosire a transportului în comun după 15 mai, când se preconizează relaxarea restricțiilor de circulație.

Capacitatea transportului în comun și al celui individual nepoluant trebuie crescută urgent prin:

– Cheltuirea responsabilă a bunului public în cadrul ETA.

– Adaptarea orarului ETA si a traseelor în conformitate cu situația actuală.

– Limitarea numărului de locuri în autobuze la 40% din capacitate, în scopul păstrării distanței sociale.

– Închirierea și cumpărarea de autobuze.

– Crearea/Extinderea pistelor pentru biciclete;

– Introducerea unor servicii de închirieri de biciclete și trotinete.

 

Vom avea nevoie de mai multe autovehicule în condițiile în care numărul pasagerilor va fi limitat in funcție de numărul de scaune. Altfel, după 15 mai, Râmnicu Vâlcea poate fi blocat pentru că râmnicenii vor alege, într-un număr și mai mare, să meargă cu mașinile personale, ceea ce înseamnă mai multe mașini personale pe străzi, mai multă poluare.

Administrația trebuie sa vorbească despre limitarea accesului în autobuze și obligativitatea pentru călători de a purta măști și mănuși.

Ce se va întâmpla cu șoferii si ceilalți angajați ai ETA? Vor primi echipamente de protecție zilnic, vor fi testați periodic, măcar o dată pe lună? Dacă nu-i protejăm pe șoferi, nu va mai avea cine să conducă mijloacele de transport ale ETA.

Facem din nou un apel către conducerea municipalității să ia serios in considerare toate aceste probleme și nevoi urgente de investiții. Vechiul plan de investiții nu poate sa mai corespundă realității actuale, acest plan trebuie schimbat si adaptat problemelor.

 

Uniunea Salvați Romania

Filiala Vâlcea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *