La data de 6 mai 2020, pe teritoriul județului se aflau 134 de persoane în izolare și monitorizare medicală la domiciliu și 202 de persoane în carantină instituționalizată

172 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

INFORMARE DE PRESĂ

 

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, la data de 6 mai 2020, pe teritoriul județului se aflau 134 de persoane în izolare și monitorizare medicală la domiciliu și 202 de persoane în carantină instituționalizată. Atât persoanele aflate în centrele de carantină, cât și cele aflate în izolare la domiciliu nu prezintă, în prezent, simptome respiratorii asemănătoare infecției cu COVID – 19.

Totodată, numărul cazurilor diagnosticate cu COVID -19 în Vâlcea, de la începutul pandemiei și până astăzi, este de 22 de persoane, încă o persoană cu domiciliul în județul Vâlcea fiind diagnosticată și internată într-o unitate spitalicească din alt județ.

Dintre persoanele confirmate cu noul coronavirus, 14 au fost declarate vindecate și externate și două au decedat. Ultimele trei cazuri de persoane infectate declarate vindecate au fost externate în cursul zilei de ieri, în urma a două teste negative, și nu mai prezintă pericol pentru cei din jur.

În prezent în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Vâlcea se află internate șase persoane. Dintre acestea, două sunt asimptomatice, trei prezintă forme ușoare ale bolii și una are o formă medie de boală.

Structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea au continuat în ultimele 24 de ore acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse de starea de urgență instituită pe teritoriul României pentru prevenirea și combaterea infecției cu noul coronavirus, în urma acestor acțiuni fiind aplicate 76 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de peste 82.000 de lei. Dintre aceste sancțiuni, 51 au fost amenzi pentru nerespectarea dispozițiilor ordonanțelor militare privind izolarea la domiciliu și restricțiile de circulații, trei pentru fapte de natură economică și 22 alte contravenții în contextul stării de urgență.

Articole asemănătoare

Argintul!

Postat de - 30 august, 2020 0
FacebookTwitterV-ar plăcea să aflaţi de ce obiceiul de a purta bijuterii de argint nu emană numai rafinament, dar este şi…

Studiile în UK și BREXIT-ul

Postat de - 13 februarie, 2020 0
FacebookTwitterAprobarea acordului de BREXIT cu Uniunea Europeană de către parlamentul britanic, își va produce în următoarea perioadă efectele în plan…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *