Situația epidemiologică de la nivelul județului Vâlcea, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, de astăzi, 11 mai 2020, este următoarea

583 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

BULETIN INFORMATIV

 

  • 248 persoane aflate în carantină instituționalizată;
  • 106 persoane aflate în izolare și monitorizare medicală la domiciliu, până în prezent  acestea neprezentând simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2.
  • 26 de cazuri de persoane confirmate cu noul coronavirus, dintre care 16 declarate vindecate și externate si două decedate. Din cele 26 de cazuri confirmate, 25 au fost diagnosticate în Județul Vâlcea, iar un caz a fost diagnosticat într-o unitate sanitară din alt județ unde este în prezent internat.

 

Menționăm, că în prezent în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea se află  internați șapte pacienți, a căror stare de sănătate este staționară, trei dintre ei fiind asimptomatici, iar ceilalți patru prezintă forme ușoare ale bolii.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea au efectuat, în sistem integrat, la sfârșitul săptămânii trecute, 153 de misiuni pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile ordonanțelor militare în vigoare pe perioada stării de urgență.

În urma activităților desfășurate, au fost verificate 995 de persoane, dintre acestea un număr de 31 fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea dipozițiilor din ordonanțele militare privind izolarea la domiciliu și restricțiile de circulație. Valoarea totală a amenzilor aplicate în această perioadă se ridică la peste 48.000 de lei, la acestea adăugându-se trei sancțiuni, cu o valoare totală de 12.000 de lei, pentru fapte de natură economică și încă 107 sancțiuni, cu o valoare de peste 100.000 de lei, pentru alte contravenții în contextul stării de urgență.

De asemenea, pe perioada weekendului, teritoriul județului Vâlcea a fost tranzitat de 14 convoaie, în care au fost însoțite de către jandramii vâlceni 77 de autovehicule, totodată, în această perioadă, angajații Inspectoratului Județean de Jandarmi Județean asigurând și măsurile de ordine publică în zona a șapte centre de carantină din județ (la două în mod independent și la cinci, în cooperare cu altre structuri).

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *