Pompierii militari din cadrul I.S.U Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din comuna Grădiștea

505 0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenta General Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați în data de 14.05.2020, la ora 05.02, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din comuna Grădiștea, satul Obislavu. Flăcările au cuprins o casă nelocuita, trei garaje, un autoturism și un adăpost de animale.

Până la stingerea incendiului, au ars : acoperișul casei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. și s-a degradat etajul superior. Din cauza distanței mici existenta între imobile, incendiul s-a propagat și la niște anexe ale altui proprietar învecinat. În gospodăria acestuia au ars: structura a trei garaje în care erau depozitate mai multe bunuri de uz gospodăresc (o barcă pneumatică, un motofierăstrău, un autoturism, un adăpost de animale unde a murit un porc în greutate de circa 150 kg., un motocultor, mai multe mașini de găurit depozitate în interior, o lada frigorifica și alte bunuri de uz gospodăresc).

Pentru lichidarea incendiului, au acționat trei echipaje de stingere cu autospeciale cu apă și spumă și încă un echipaj SMURD, pentru acordarea primului ajutor calificat în cazul eventualelor victime. După aproape trei ore de eforturi, pompierii au reușit să stingă incendiul. Cercetările preliminare, efectuate la fața locului arata că flăcările s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația electrică a locuinței.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *