Încă 17 instituții medicale din R. Moldova au primit echipamente din ajutorul României

540 0

Încă 17 instituții medicale din R. Moldova au primit echipamente din ajutorul României: „Mulțumim fraților de peste Prut că au intervenit pentru a ne ajuta!”

Ajutorul acordat de către România pentru combaterea pandemiei de COVID-19 în R. Moldova a ajuns deja în zeci de instituții medicale din republică.

După ce pe parcursul zilei de marți au primit echipamente de protecție reprezentanții a 14 spitale, miercuri ajutoarele au ajuns în alte 17 instituții medicale.

Este vorba despre Institutul de Medicină Urgentă Chișinău, Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie, Spitalul Ialoveni, Spitalul Ungheni, Spitalul Glodeni, Centrul de Sănătate Hâncești, Spitalul Raional Strășeni, Centrul de Sănătate Leova, Asociația Medicală Teritorială Ciocana, Asociația Medicală Teritorială Botanica, Centrul de Sănătate Orhei, Centrul de Sănătate Taraclia, Centrul de Sănătate Cahul, Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile, Asociația Medicală Teritorială Buiucani, Spitalul Raional Comrat și Spitalul raional Leova.

Directorul Spitalului raional Ialoveni, Mihai Cotovan, susține că stocurile instituției erau pe sfârșite, iar echipamentele recepționate din ajutorul românesc vor ajunge pentru o perioadă de circa două luni, dacă se va menține actuala situație epidemiologică.

„Am primit ochelari, viziere, combinezoane, măști, două tipuri de dezinfectant – pentru mâini și pentru suprafețe, în total opt tipuri de bunuri. Este un ajutor binevenit și util. Mulțumim fraților de peste Prut că au intervenit pentru a ne ajuta!”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Mihai Cotovan.

Menționăm că cele 20 de camioane cu echipamente și medicamente, în valoare de 3,5 milioane de euro, trimise de România în R. Moldova, au fost descărcate la depozitul „Sanfarm-Prim” din Chișinău, iar distribuirea ajutorului umanitar acordat de România pentru combaterea pandemiei de COVID-19 în Republica Moldova va continuă și în zilele următoare.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *