Acțiuni I.P.J Vâlcea

564 0

                         ACȚIUNE PE LINIE DE SILVICULTURĂ

 

La data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Combaterea Delictelor Silvice și Poliției Orașului Călimănești, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au organizat și desfășurat o acțiune de verificare a legalității depozitării, transportului și comercializării de material lemnos.

 

Au fost efectuate verificări pe raza orașului Călimănești fiind constatate încălcări ale prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii şi liniștii publice, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale cu o valoare de peste 12.000 lei.

 

De asemenea, a fost dispusă confiscarea a peste 44 m3 material lemnos, cu o valoare de peste 7.500 lei.

 

Acțiunile de genul vor continua și în perioada următoare.


 

MANDATE DE ARESTARE PREVENTIVĂ, PUSE ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI

 

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare, la data de 26 mai a.c., două mandate de arestare preventivă, emise de către Curtea de Apel Pitești, pe numele a doi râmniceni de 23 respectiv 38 de ani.

 

Cei doi râmniceni au fost arestați în vederea predării în baza unor mandate europene de arestare, emise de autoritățile din Spania, pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă informatică.

 

Cei doi au fost încarcerați la Centru de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

 


 

ALCOOLEMIE RECORD, PE DRUMURILE DIN VÂLCEA

 

La data de 27 mai a.c., în jurul orelor 01:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliției Rurală Milcoiu, împreună cu jandarmi, au oprit pentru control, pe Drumul Județean 678, pe raza comunei Galicea, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

 

Polițiștii au procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 2,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele bărbatului au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcool


 

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI, ÎN MUNICIPIUL RÂMNICU VÂLCEA

 

 

La data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au acționat pentru reducerea riscului rutier, asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și a reducerii numărului şi a consecințelor accidentelor rutiere grave.

 

Polițiștii au oprit pentru control 42 de autovehicule, iar din cauza neregulilor descoperite, polițiștii au fost nevoiți să aplice 48 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu o valoare de peste 10.000 lei.

 

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

 

Au fost în atenția polițiștilor și bicicliștii, în anul 2019 abaterile bicicliștilor a fost principala cauză care a generat producerea a 100 accidente, soldate cu 3 morţi, 27 răniţi grav şi 72 de răniţi uşor.

 

Au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale bicicliștilor, 5 dintre aceștia fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

Acțiunile de genul vor continua și în perioada următoare.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *