Cernăuți: 131 de ani de la trecerea în veșnicie lui Mihai Eminescu

459 0

Cernăuți: 131 de ani de la trecerea în veșnicie lui Mihai Eminescu – omagiu adus Luceafărului poeziei românești

Societatea Scriitorilor Români din Cernăuţi, Societatea pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina „Mihai Eminescu” și alte organizații membre ale Consiliului Național al Românilor din Ucraina, cu sprijinul Consulatului General al României la Cernăuţi, au adus un omagiu Luceafărului poeziei românești, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

La bustul lui Mihai Eminescu din curtea Casei memoriale Aron Pumnul din Cernăuți, dar și la statuia poetului-nepereche din centrul urbei bucovinene au fost depuse flori de membrii mediului asociativ românesc (Societatea „Golgota” a românilor din Ucraina, Societatea Bibliotecarilor Bucovineni, Liga Tineretului Român „Junimea”, Centrul Media BucPress, Casa „Limbii Române”, Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, Editura „Alexandru cel Bun”), de profesori și de Mihai Gherman de la Consiliul Regional Cernăuți.
Ministrul consilier Edmond Neagoe de la Consulatul general al României la Cernăuți a vorbit pentru BucPress TV despre simbolul eminescian pentru românii din comunitățile istorice. Vasile Bâcu, președintele Societății pentru Cultură și Literatură în Bucovina „Mihai Eminescu”, a menționat rolul creației lui Eminescu în păstrarea identității naționale a românilor din Ucraina, iar Ilie Tudor Zegrea, președintele Societății Scriitorilor Români din Cernăuți, a analizat probleme de sorginte culturală și educațională cu care se confruntă comunitatea românească.
Într-un interviu pentru BucPress TV și TVR Moldova, istoricul și arhivistul Dragoș Olaru, a prezentat locurile eminesciene ale orașului Cernăuți.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *