Fac istorie pentru România: Tripleții cu tată turc vor să ducă „stejarii” la Cupa Mondială!

205 0

Au 16 ani, români, cu tată turc, și sunt…tripleți. Cei trei rugbyști fac performanță la RC Flamingo București, clubul care l-a format și pe cel mai bun marcator din istoria „stejarilor”, Florin Vlaicu.

Fikret, Selim și Emre Sarigocek sunt singurii tripleți din rugbyul românesc. Puștii mărturisesc că s-au apucat de rugby din curiozitate, iar acum cel mai mare vis al lor este să joace împreună pentru echipa națională a României!

„La noi la școală a venit la ora de sport antrenorul de rugby și am zis să încercăm, să vedem cum e. Era diferit față de tot ce făceau ceilalți colegi, handbal, fotbal…si am rămas la rugby” – Fikret Sarigocek, rugbyst RC Flamingo București.

”De la primul antrenament ne-a plăcut și am decis toți trei să rămânem. Nu ne este teamă de accidentări serioase, știm că este un sport de contact, dar este fair-play. Ne dorim să ajungem cât mai sus, să jucăm la naționala mare a României. Pentru asta muncim zi de zi”- Emre Sarigocek, rugbyst RC Flamingo București.

 ”Părinții ne-au susținut din prima zi în care le-am zis că vrem să facem rugby. S-au bucurat mult și că suntem în aceeași echipă”- Selim Sarigocek, rugbyst RC Flamingo București.

Când sunt împreună pe teren tripleții nu-și derutează doar adversarii, ci și … antrenorul!

” Este o provocare pentru mine să-I antrenez pe cei trei. Fiecare are aptitudinile lui, stilul lui…Mi-a fost greu la început să-i deosebesc! Cred că mi-a luat șase luni sau opt luni să-I disting, erau mai micuți și semănau și mai mult. Dacă-i strig pe numele de familie, răspund toți trei, în cor, e ciudat și inedit în același timp, te simți acaparat de ei. Peste ani, îi văd în lotul naționalei mari, doar cu seriozitate și multă muncă pot ajunge alături de stejari” – Raoul Paxaman, antrenor RC Flamingo București. 

Pe urmele lui Florin Vlaicu, cel mai bun marcator din istoria ”stejarilor”

Omul care l-a descoperit pe Florin Vlaicu este sigur că frații Sarigocek au șanse să-i calce pe urme „Americanului”.

„Nu cred că mai este în țară o echipă cu tripleți, suntem unici. Ne bucurăm că am reușit să atragem o formulă de tripleți alături, mai avem și gemeni în echipă. Nu a fost greu să-I conving pe părinți să-și lase copiii la rugby, familia îi susține din primul moment. Sunt trei dintre cei mai serioși jucători pe care-I avem. Sunt foarte talentați și muncitori! Am mare încredere că pot ajunge departe, dacă rămân serioși și își văd de treabă. Sper să-I văd la națională, deși drumul este foarte lung și e nevoie de multă, multă muncă. Florin Vlaicu este cel mai reprezentativ jucător al nostru, este un băiat incredibil, ne ajută de câte ori îl solicităm, este un băiat de milioane și va face mereu parte din familia noastră” – Laurențiu Paxaman, director tehnic RC Flamingo București.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *