Emoție, dans, muzică, în spectacolul premieră ”O gură de aer”

810 0

vineri 3 iulie, ora 21.30, amfiteatrul Muzeul Satului Din Bujoreni

 

Actorii Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea ies la rampă cu un nou spectacol care s-a lucrat în acest timp de pandemie. „O gură de aer” așa se numește spectacolul realizat de Vlad Trifaș, eveniment a cărui premieră va avea loc vineri, 3 iulie de la ora 21.30, în amfiteatrul Muzeului Satului Vâlcean. Cea de a doua reprezentație programată pentru ziua de 4 iulie, aceeași oră 21.30, se suspendă, date fiind condițiile meteo anunțate, ploi torențiale.

 „O gură de aer” este un spectacol non-verbal, născut din improvizații pe diverse teme și ghidat de către regizorul Vlad Trifaș. Rezultatul constă într-o emoție care va fi transmisă într-un mod diferit față de teatrul tradițional și de convenția clasică cu care suntem obișnuiți. Firul narativ, pe care echipa a ales să-l țină sub semnul misterului, capătă o altă dimensiune prin îmbinarea dintre emoție profundă și comedie. Tot universul artistic, inclusiv cel sonor, a fost creat în spațiul de repetiții. Pe lângă o provocare, pentru mine a fost și un drum foarte plăcut tot acest proces de a crea „ceva” din propriile experiențe, din trăirile pe care le conțineam în noi și le consideram valoroase, fără să avem un traseu prestabilit. Totodată, cred că am descoperit la Teatrul Anton Pann trupa perfectă cu care pot face astfel de spectacole. Datorită disponibilității lor am putut explora împreună marile dimensiuni sufletești într-o stare de laborator”- Vlad Trifaș.

          Regizorul Vlad Trifaș este absolvent de Actorie al Universitatății Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București. Urmează cursurile Facultății de Regie din cadrul Universității de Arte din Târgu-Mureș, în prezent fiind asistent universitar în cadrul UNATC, clasa prof. conf.univ.dr. Paul Chiribuță, unde lucrează cu studenții de la Actorie. A montat „Vicleniile lui Scapin” de Molière la Teatrul „George Ciprian” din Buzău și „Cei doi tineri din Verona” după Shakespeare la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești. Cochetează cu muzica, semnând universul sonor al câtorva spectacole. Dezvoltă și coordonează programe și proiecte culturale, printre care se numără Festivalul „Săptămâna Teatrului Tânăr”, organizat de Teatrul „George Ciprian” din Buzău. La Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea, Vlad Trifaș este la cel de al treilea spectacol. Amintim aici și pe cele două: Spectacol dedicat ”Micii Uniri” în ziua de 24 ianuarie 2020 și un spectacol care aduce poezia mai aproape de sufletele noastre, intitulat chiar așa- ”Poezie-n XXI.

          Alături de actori distribuiți în acest spectacol o găsim și pe Anca Dinicu, actriță ce s-a remarcată prin rolurile din serialele de televiziune „În puii mei” sau „Băieți de oraș” și prin cele din spectacole de teatru. Din 15 mai a început serialul „White Lines”, creat de Álex Pina (cunoscut pentru „La Casa de Papel”) și produs de Netflix, serial în care o puteți vedea jucând.           

          Actorii Teatrului Anton Pann, distribuiți în acest spectacol, ne promit o seară aparte. Cu ajutorul imaginației vom desluși emoția, sentiment care va fi transmis într-un mod diferit față de teatrul tradițional și de convenția clasică cu care suntem obișnuiți, după cum afirma regizorul spectacolului, Vlad Trifaș.

Distibuție: Alexandru Beteringhe, Ștefan Craiu, Anca Dinicu, Kostas Mincu, Denisse Moise, Réka Szász, Ana Șușca, Mihaela Mardare.

Premieră 3iulie, ora 21.30, Muzeul Satului Bujoreni.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *